2. Ulusal Bilim Kampı başlıyor  
2. Ulusal Bilim Kampı başlıyor

2. Ulusal Bilim Kampı başlıyor

Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünce 58 proje okullarının yönetici, öğretmen ve öğrencilerine yönelik düzenlenen “II. Ulusal Bilim Kampı” 12-14 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

2. Ulusal Bilim Kampı başlıyor

Bu yıl gerçekleştirilecek bilim kampının ev sahipliğini İstanbul Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi’nin yapacağı organizasyonun ilk bölümü 12-14 Şubat 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Özel program ve proje uygulayan eğitim kurumlarının temsilcilerine Endüstri 4.0,  Farmakoloji, Akıllı Şehir Planlaması ile Temiz ve Yenilenebilir Enerji konuları hakkında bilgi verilerek atölye çalışmaları yapılacak. Bilim Kampı’na her okul bir konu başlığı altında katılacak.
 
Öğrencileri çağın gerektirdiği şekilde yetiştirmeye devam edeceklerini ifade eden MEB Ortaöğretim Genel Müdürü Ercan Türk, kampın özel program ve proje uygulayan eğitim kurumlarının yönetici, öğretmen ve öğrencileri arasındaki iletişimi ve etkileşimi artırmanın yanı sıra öğrencilerin gözlem, keşif, sorgulama, problem çözme ve model oluşturma becerilerini geliştirmek amacıyla düzenlendiğini aktardı.
 
Çalışmanın ilk bölümünün tamamlanmasının ardından katılımcılarının hazırlayacağı projeler; Maltepe Üniversitesinde oluşturulacak kurul tarafından incelenecek ve 10-11 Mayıs tarihlerinde kategorilerinde ilk üç dereceye giren projeler sergilenerek ödülleri verilecek.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.