"Sanata Engel Yok" sergisi açıldı  

"Sanata Engel Yok" sergisi açıldı

İzmir’de engelli öğrencilerin yaptığı resim, heykel ve el sanatlarının yer aldığı “6. Sanata Engel Yok, En Özel Öğrenciler, Eserler” sergisi açıldı.



İzmir’de engelli öğrenciler tarafından yapılan 150 eserin yer aldığı “Sanata Engel Yok, En Özel Öğrenciler, Eserler” sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
 
Atatürk Kültür Merkezinde bu yıl 6’ncısı açılan sergide, Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi, Özel Eğitim Meslek Lisesi, Özel Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Merkezi öğrencilerinin yaptığı resim, heykel ve el sanatları sergileniyor.
 
Açılışta konuşan Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, geçmişte özel eğitim kurumlarının sınırlı olduğunu belirterek, son yıllarda özel eğitimin kapsamının giderek genişlediğini kaydetti. Güngör, engelli öğrencilerin artık hem akademik gelişimlerini tamamladığını, hem de sanatsal ve kültürel faaliyetlerin içerisinde yer aldığını ifade ederek, serginin öğrencilerin ve ailelerin kendilerine güvenlerini arttıracağını belirtti. Sergi, 10-16 Mayıs tarihlerinde ziyaret edilebilecek.
 
Görme engelli öğrencilere Braille okuma yazma cihazı dağıtıldı
Öte yandan Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Turkcell iş birliğinde geliştirilen proje kapsamında Aşık Veysel Görme Engelliler Ortaokulu´nda teknoloji sınıfı açılması ve cihaz dağıtımı dolayısıyla tören düzenlendi.
 
Aşık Veysel Görme Engelliler Ortaokulu 5, 6. ve 7. sınıf öğrencilerine 50 cihazın dağıtıldığı proje çerçevesinde ülke çapında bir yıl içinde 2 bin 150 öğrenciye cihaz dağıtılacağı bildirildi. Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, törende yaptığı konuşmada, cihazın yazılı belgeleri Braille alfabesine, Braille alfabesi ile alınan notları da yazı diline çevirme özelliğine sahip olduğunu bildirdi.
 
Üzerinde öğrencilerin Braille alfabesiyle not almasını mümkün kılan tuşları ve okuma ekranı bulunan mini tablet boyutundaki cihazın hafıza kartının 200 ila 300 bin kitap kaydedebilecek kapasitede olduğunu aktaran Güngör, şöyle konuştu: "Ders kitaplarını cihazlara ekledik. Kitabın yanı sıra 6 tuşla not da alınabiliyor. O notları kaydedip saklayabiliyorlar. Üzerlerinde değişiklik yapabiliyorlar. Diledikleri yerde diledikleri zaman kullanabiliyorlar, hafif bir cihaz. Yazdıkları notları bilgisayara aktarabiliyorlar. Böylece öğretmenleri de yazdıklarını okuyabiliyor. İlk defa gören öğretmenler çocukların yazdıklarını okuyabiliyor. Aşık Veysel Görme Engelliler Okulu´ndaki öğrencilerimiz üzerinde daha önce bu cihazı denemiştik. İzmir´den başladık ama Türkiye´deki bütün görme engelli öğrencilerimize bu cihazımızı dağıtacağız. 2 bin 150 tane belirlenmiş öğrencimiz var. Bu öğrencilerimizi bir yıl içinde cihazlandıracağız."
 
Etkinlikte ayrıca görme engelli öğrenciler için özel teknoloji ve yazılımlarla donatılan ve teknoloji sınıfı da hizmete sokuldu.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.