Bakan Avcı, ABD Büyükelçisi´ni kabul etti  
Bakan Avcı, ABD Büyükelçisi´ni kabul etti

Bakan Avcı, ABD Büyükelçisi´ni kabul etti

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ABD Ankara Büyükelçisi John Bass’ı makamında kabul etti.

Bakan Avcı, ABD Büyükelçisi´ni kabul etti

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, göreve yeni başlaması sebebiyle nezaket ziyaretinde bulunan ABD Ankara Büyükelçisi John Bass’ı makamında kabul etti.

Göreve yeni başlayan Büyükelçi Bass’ı “Türkiye’ye ve Millî Eğitim Bakanlığına hoş geldiniz”  diyerek karşılayan Bakan Avcı, Türk- Amerikan ilişkilerinin çok eskilere dayandığını söyledi.

Bakan Avcı, 1945 yılından bugüne kadar eğitimin her düzeyinde iki ülke arasında çok güzel işler yapıldığını belirterek, “Bundan sonra sizin göreviniz süresi boyunca çok daha fazla işler yapacağız inşallah. Bizim dostluğumuz çok eskilere ulaşıyor, özellikle eğitim alanında çok yakın bir iş birliğimiz var. Ama Başkan Obama’nın Türkiye’yi ziyaretinde söylediği gibi, ‘model ortaklık’ düzeyinde ilişkiler sürdüren iki ülke arasında bundan daha fazlası beklenir” diye konuştu.

“Bizde bir gelenek var, Cumhurbaşkanı, Kültür Bakanı ve Millî Eğitim Bakanı resmi görüşmelerde Türkçe konuşurlar, ama İngilizce dinlerler” değerlendirmesini yapan Bakan Avcı, her iki ülkede öğrenim gören öğrenci sayılarına ilişkin bilgiler verdi.

Türkiye’den resmi burslu olarak 1519 öğrencinin ABD’ye gönderildiğini ifade eden Bakan Avcı, Amerika’da kendi imkânlarıyla öğrenim gören öğrenci sayıları açısından Türk öğrencilerin ilk üçe girdiğini; buna karşın, kendi imkânlarıyla Türkiye’de öğrenim gören 247 Amerikalı öğrenci olduğunu söyledi. Bakan Avcı şöyle devam etti:  “Bu sayıları artırmamız lazım. Daha çok Amerikalı öğrencinin Türkiye’ye; daha çok Türk öğrencinin de Amerika’ya gitmesi lazım.”

Büyükelçi John Bass, göstermiş olduğu ilgiden ötürü Bakan Avcı’ya teşekkür etti. 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.