Bakan Avcı: "İslam´ın gereğince anlaşılması için eğitime çok iş düşüyor"  
Bakan Avcı:

Bakan Avcı: "İslam´ın gereğince anlaşılması için eğitime çok iş düşüyor"

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Katar Büyükelçisi Salem Bin Mübarek Al-Shafi´yi makamında kabul etti. Kabulünde konuşan Bakan Avcı yaptığı konuşmada, iki ülke arasında özellikle eğitim alanındaki işbirliğinin daha ileriye taşınması için çalışacaklarını ifade etti.

Bakan Avcı:

Son zamanlarda Batı´da yükselen İslamofobik eğilimlere karşı mücadelede de iki ülke arasında yapılabileceklerin olduğuna işaret eden Bakan Avcı, şöyle konuştu:

"Maalesef İslam dünyasındaki bazı eğitim kurumlarının da bu İslamofobinin yaygınlaşması konusunda üstlerine düşeni gereğince yerine getirmediklerini görüyoruz. Hem Müslümanların hem de Müslüman olmayanların İslam´ın gerçek ilkeleri konusunda gereğince aydınlatılmaları için eğitime çok iş düşüyor. Türkiye´nin bu konuda önemli bir birikimi olduğunu başkaları da söylüyorlar. Özellikle bizim orijinal bir eğitim modeli olarak oluşturduğumuz ve epey eskiye dayanan uygulama olan ´imam hatip´ modelinin İslam dünyasında da gerçekten büyük ilgi çektiğini de biliyorum. Bu orijinal modelin, dünyada İslam´ın doğru anlaşılmasına ciddi katkılarda bulunduğunu da biliyorum."

Bunların dışında mesleki ve teknik eğitim konusunda da dost ve kardeş ülkelerle işbirliği imkanlarının geliştirilmesi gerektiğini belirten Bakan Avcı, Ekim´de Katar Emiri´nin annesi Şeyha Moza´nın Türkiye ziyaretlerinde de bu konuları görüştüklerini aktardı. 

Türkiye´de bulunan Suriyelilerin kamplarına yönelik Moza ile birlikte düzenledikleri ziyareti de dile getiren Bakan Avcı, "Burada Suriye´den gelen misafirlerin çocuklarının eğitimi konusunda birlikte güzel işler yapabileceğimiz ortaya çıkmıştı. Şeyha Moza hanımefendinin bu konuya gösterdiği hassasiyeti bir kere daha anmak istiyorum" ifadesini kullandı. 

 

Büyükelçi Al-Shafi de Katar ve Türkiye arasındaki işbirliğinin başta koordinasyon ve danışma olmak üzere bir çok alanda geliştiğine işaret ederek, Bakan Avcı´nın iki ülke arasında "özellikle mesleki eğitim alanında da işbirliğinin geliştirilmesi" yönündeki görüşleriyle hemfikir olduğunu belirtti ve bu işbirliğinin mutabakat zaptlarının imzalanarak geliştirilebileceğini söyledi.

Haberin Videosu:

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.