Bakan Avcı "Türkiye´nin Yeni Çizerleri Projesi"nin açılışına katıldı  
Bakan Avcı

Bakan Avcı "Türkiye´nin Yeni Çizerleri Projesi"nin açılışına katıldı

Bakan Avcı: “Engelli vatandaşlarımızın toplumla bütünleşmelerine hizmet eden her çaba kapsamı ve büyüklüğü ne olursa olsun takdire şayandır”

Bakan Avcı

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı İstanbul’daki temasları kapsamında, Bağcılar Belediyesi tarafından Engelliler Sarayı’nda düzenlenen “Türkiye’nin Yeni Çizerleri Projesi” açılışına katıldı.

Projenin açılışında bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Bakan Avcı, konuşmasında şunları söyledi:

“Engelli vatandaşlarımızın toplumla bütünleşmelerine hizmet eden her çaba kapsamı ve büyüklüğü ne olursa olsun takdire şayandır. Bu bakımdan Türkiye’nin Yeni Çizerleri, Çizer Atölyesi Projesi ve Engelsiz Çizer Ödülleri Projesini hayata geçiren ve engelli bireylerin ürettikleri ürünlerin internet üzerinden satışına imkân hazırlayan Bağcılar Belediyesi’ne ve Sayın Belediye Başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum.”

“Hükümet olarak engellilerin önündeki her türlü engelin kaldırılması konusuna büyük bir hassasiyet gösterdiğimizi sizler zaten biliyorsunuz. Dezavantajlı gruplar için sosyal devlet olmanın gereklerini uygulamada hayata geçirme derdinde olan hükümetimiz, gelecek yıllarda bu kurumların kalkınması için çok daha büyük projelere hazırlanıyor. Elbette bu konuda yapılacak daha çok iş var, atılacak çok adım var.”

 

“Engelli öğretmenlerimizin göreve başlaması konusunda son yıllarda ciddi mesafeler aldık”

“Millî Eğitim Bakanlığı olarak biz de özellikle engelli öğretmenlerimizin göreve başlaması konusunda son yıllarda ciddi mesafeler aldık. 2013 yılında 311 öğretmenle başladık, engellilerin atamalarına bugün bin 282 arkadaşımız sınıflarda öğrencileriyle buluşmuş vaziyetteler. Ayrıca engelli öğrencilerimizle ilgili olarak da geliştirdiğimiz pek çok proje var. Bunların başında da herhangi bir şekilde engeli nedeniyle okula ulaşma imkânı olmayan çocuklarımıza eğitimi evlerinde veriyorlar. Ben bu atölyenin bu çalışmanın özellikle yazarlarla başlamasına ve çizerlere devam etmesine ayrıca çok memnun oldum. Anlaşılıyor ki bu seri devam edecek, yani yazarlarla çizerlerle başlayan bu çalışmalar muhtemelen sanatın diğer alanlarında da uygulanacak.”

Bakan Avcı konuşmasının ardından proje kapsamında kursiyerler tarafından üretilen ürünlerin satışının yapıldığı www.bencemakul.com internet sitesinden ürün satın aldı.

Haberin Videosu:

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.