Bakan Avcı Ürdün Başbakanı Nusuri ile görüştü  
Bakan Avcı Ürdün Başbakanı Nusuri ile görüştü

Bakan Avcı Ürdün Başbakanı Nusuri ile görüştü

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, resmi ziyaret amacıyla bulunduğu Ürdün’de gerçekleştirdiği temaslarının ikinci gününde Ürdün Başbakanı Abdullah en-Nusur tarafından kabul edildi.

Bakan Avcı Ürdün Başbakanı Nusuri ile görüştü

Başbakanlık binasında gerçekleştirilen görüşmede, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun selamlarını ileterek konuşmasına başlayan Bakan Avcı, Başbakan Nusur’a IŞİD tarafından kaçırılarak öldürülen Ürdünlü şehit pilotla ilgili taziyelerini iletti.

 

Bakan Avcı, “Türkiye teröre karşı mücadelesinde Ürdün’ün her zaman yanında olacaktır ve ülkemizle Ürdün arasında terörle mücadele alanındaki güçlü işbirliği her zaman devam edecektir” dedi.

Bakan Avcı  şöyle devam etti:

“Ülkelerimiz arasındaki stratejik işbirliğinin aynı zamanda eğitim alanında da sürdürülmesi gerektiğini düşünüyoruz. Ürdün  Millî Eğitim Bakanı ve Yükseköğretim Bakanlarının daha önce Türkiye’ye gerçekleştirdikleri ziyaretler vesilesiyle 10 Türk üniversitesinin rektörü Ürdün’e gelerek bir dizi toplantılar gerçekleştirdi. Bu vesileyle teknik alanda da işbirliğinin hızlanmasını arzu ediyoruz. Ürdün Türk Teknik Üniversitesi projesini en kısa zamanda hayata geçireceğiz. Ayrıca dil öğrenimi için Ürdün’e gelen uluslararası ilahiyat öğrencilerinin kalabilecekleri kız ve erkek yurtları konusunda destek istiyoruz. Ayrıca, üniversite düzeyinde kurmayı düşündüğümüz işbirliğinin yanısıra lise düzeyinde de ‘Türk Ürdün Okulu’ şeklinde planlayabiliriz.”

 

Ürdün Başbakanı Nusur ise Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu Ürdün’e davet etmek istediklerini belirterek, “İki ülke arasındaki stratejik işbirliğinin daha da güçlendirilerek geliştirilmesini arzu ediyoruz. Ayrıca ticari alanda da işbirliği kurulmasını ve daha güçlü, daha hızlı bir işbirliğinin oluşmasını istiyoruz” diye konuştu.

Başbakan Nusur, şöyle devam etti:

“Türkiye’nin dünyada çok saygın bir yeri var. Ürdün’ün de istifade edebileceği, Türkiye’nin siyasi, iktisadi ve ekonomik deneyimleri var. Bugün Türkiye Devleti dünyada Filistin davasının en büyük destekçisidir. Türkiye devletinin Filistin davasında göstermiş olduğu bu tutum Arap halkları üzerinde çok büyük bir takdirle karşılanmaktadır. Türkiye’nin bu konuda göstermiş olduğu gayreti takdirle karşılıyoruz.”

 

Başbakan Nusur, Bakan Avcı’ya ayrıca, Türkiye’den Mescidi Aksa’yı ziyaret etmek için Kudüs’e giden Türk vatandaşlarının bundan böyle ziyaretlerini Tel Aviv üzerinden değil de Amman üzerinden gerçekleştirmelerini arzuladıklarını söyledi.

Görüşmeye, Ürdün Eğitim Bakanı Muhammed Taneybet ve Yüksek Öğrenim ve Bilimsel Araştırmalar Bakanı Emin Mahmud Konya Milletvekili Cem Zorlu ile Milli Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Ziya Yediyıldız da katıldı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.