Bakan Avcı´ya "AA Oradaydı" Özel Baskısı Takdim Edildi  
Bakan Avcı´ya

Bakan Avcı´ya "AA Oradaydı" Özel Baskısı Takdim Edildi

Anadolu Ajansı (AA) tarafından yayımlanan arşiv niteliğindeki “Yarım Kalan Devrim: Mısır“, “Abluka, Savaş, Direniş: Gazze“ ve “Yetim Kalan Ülke: Suriye“ kitaplarından oluşan “AA Oradaydı“ serisinin özel koleksiyon baskısı, Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı´ya takdim edildi. 

Bakan Avcı´ya

Kendisine sunulan "27 numaralı" nüshaları inceleyen Avcı, kitapları çok beğendiğini dile getirdi. AA´nın, ülkenin karanlık günlerinde, İstiklal Harbi´nin ateşi içinden doğduğuna işaret eden Avcı, "O yüzden, böyle haklı davalara sahip çıkmak en çok Anadolu Ajansına yakışıyor" dedi. 

 AA´nın tüm çalışanlarına, kitapların yayımlanmasında emeği geçen herkese, fotoğrafları, belgeleri sağlayan bütün muhabirlere, hangi zor şartlarda görev yaptıklarının bilinciyle, teşekkürlerini ileten Avcı, "Savaş muhabirliğinin ne kadar zor bir iş olduğunu biz uzaktan da olsa görüyoruz. Ama bunlar bize yaptıkları işin ne kadar önemli ve tehlikeli olduğunu yakından gösterdi" diye konuştu. 

"Tarihi belgeler"

Bakan Avcı, "Biz bunları ileride çocuklarımıza ´Biz oradaydık, biz bunlar karşısında sessiz kalmadık´ diyeceğimiz tarihi belgeler olarak da çok önemsiyoruz. Onun için çok teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı. 

Kitapların içerisindeki sertifikaları imzalayan Bakan Avcı, AA muhabirine Atilla İlhan´ın "Hangi Batı" kitabını hediye etti.

 

 

 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.