BAKAN ÖZER, ANADOLU AJANSININ "YILIN FOTOĞRAFLARI" OYLAMASINA KATILDI  
BAKAN ÖZER, ANADOLU AJANSININ

BAKAN ÖZER, ANADOLU AJANSININ "YILIN FOTOĞRAFLARI" OYLAMASINA KATILDI

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Anadolu Ajansının "Yılın Fotoğrafları" oylamasında tercihini "Yüzücü", "TOGG'un ilk yolculuğu" ve "Masalcı Nine ve Muciddin Amca" başlıklı fotoğraflardan yana kullandı.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Anadolu Ajansının (AA) "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı. Özer, AA foto muhabirleri ve muhabirlerinin yurt içi ve yurt dışında çektiği fotoğrafları inceleyerek "haber", "yaşam" ve "spor" kategorilerinden birer fotoğraf seçmek suretiyle oyunu kullandı.
 
Birbirinden güzel ve anlamlı fotoğraflar için Anadolu Ajansına teşekkür eden Bakan Özer, "Spor, haber ile çevre ve yaşamda öne çıkan fotoğrafların görünürlüğünü artırmaya ve aynı zamanda da gazeteciliğin daha güçlü hâle gelmesine katkı sunmaktadır." değerlendirmesini yaptı.
 
Sporda, Bursa'dan 7 yaşındaki engelli bir sporcunun azmini içeren fotoğrafı seçtiğini belirten Özer, "Engelleri olmasına rağmen fedakâr şekilde engel tanımadan spora, yaşamın akışına devam edebilme cesareti gösterebildiği için gerçekten çok önemli bir fotoğraf olarak gördüm." ifadesini kullandı.
 
Çevre-yaşam kategorisinde ise "Masalcı Nine ve Muciddin Amca" adlı fotoğrafa oy verdiğini kaydeden Bakan Özer, "Çevre ve yaşamda ise fedakâr bir öğretmenimizin köy köy dolaşarak çocukların yaşam becerilerini güçlendirmeyle ilgili o fedakârlığı gösteren güzel bir görüntü var. Öğrenciler hilal şeklinde sıraya dizilmişler; öğretmenin anlattığı masalları, fenle ilgili yeni yaklaşımları dinliyorlar. Bunun da bir eğitimci olarak gerçekten yaşamla çevre arasındaki bağlantıyı kullanma anlamında çok sembolik bir anlamı var. Onun için de o fotoğrafı seçtim." diye konuştu.
 
"TOGG, sadece bir araç üretimi değil, sembolik bir anlamı var"
Haber kategorisinde "TOGG'un İlk Yolculuğu"nu tercih ettiğini belirten Özer, bu konuda şunları söyledi: "2022 yılında Türkiye'nin en önemli haberi, ilk yerli ve millî aracın üretilmesi ve artık görücüye çıkması, fabrikanın tüm dünyaya tanıtılması... Türkiye'nin üretim kapasitesini artırması bağlamında sembolik bir anlamı var. Sadece bir araç üretimi değil, aslında psikolojik yapabilirlikle ilgili, yapamamazlıkla ilgili tüm o çekinceleri, dalgalanmaları ortadan kaldıran bir kararlılığın, tüm 'Yapamazsınız.' iddialarına rağmen Türkiye'nin iradesini ortaya koyarak üretim kapasitesini artırmaya yönelik çok önemli bir adım olduğunu düşünüyorum. Sadece bir araç değil, onunla ilgili tüm yan sanayilerin gelişimiyle Türkiye çok daha güçlü noktaya gidecektir."

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.