BAKAN ÖZER, KARS İL EĞİTİM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI'NA KATILDI  
BAKAN ÖZER, KARS İL EĞİTİM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI'NA KATILDI

BAKAN ÖZER, KARS İL EĞİTİM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI'NA KATILDI

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, çeşitli programlara katılmak üzere gittiği Kars'ta Valilik ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bakanlığın tüm bürokratlarıyla 81 il, 922 ilçede sürekli sahada olduğunu belirterek "Eğitimin mevcut durumunun fotoğrafını çekmek ve eğitim kalitesini artırmak için ilave neler yapabileceğimizi değerlendiriyoruz." dedi.
 
Bu kapsamda Kars'ta olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Bakan Mahmut Özer, il eğitim değerlendirme toplantısında kentte eğitimin kalitesini artırmak için kapsamlı bir değerlendirme yapacaklarını söyledi. Toplantı sonrasında müjdeler paylaşacağını duyuran Özer, "Kars'tan eğitimle ilgili başarı hikâyeleri geliyor. İnşallah yapacağımız yeni yatırımlarla, yeni projelerle Kars'ta eğitimde yepyeni sayfalar açacağız. Ülkemiz; eğitim, ulaştırma, altyapı ve sağlık gibi tüm alanlarda gerçekten çok güçlü, bölgesi ve dünyada iddia sahibi bir ülke olarak her geçen gün kapasitesini artırıyor. Bu kapasite artırımında en büyük katkıyı yapacak olan şey de eğitim. Biz de Millî Eğitim Bakanlığı olarak tüm illerimizin ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde karşılayıp gelecekte yapmak istediğimiz yatırımları düzenleyerek çok daha iyi noktalara getirmek için tüm çalışma arkadaşlarımızla birlikte gayret gösteriyoruz." diye konuştu.
 
Özer, Kars'a 867 milyon liralık eğitim yatırımı müjdesi verdi
İl eğitim değerlendirme toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, Millî Eğitim Bakanlığınca 2022 yılında Kars'a 445 milyon liralık bütçe tahsis edildiğini belirten Bakan Özer, Kars'taki ihtiyaçları hızlı bir şekilde karşılamak ve kentin eğitim kalitesini daha da artırabilmek için 422 milyon liralık ilave bütçe verdiklerini kaydetti. Özer, "Kars'taki Milli Eğitim Bakanlığı yatırımlarını 867 milyon liraya çıkarmış bulunuyoruz." dedi.
 
Önceliklerinin okulların deprem güçlendirmeleri ve yık yap kapsamında olan binaların hızlı bir şekilde tamamlanması olduğunu belirten Bakan Özer, çalışmaların tamamlanarak yeni eğitim öğretim yılında güçlendirme ile ilgili sorunu olan okul kalmamasını amaçladıklarını söyledi. Doğalgaza erişimi olan okulların dönüşümünün de tamamlanacağını belirten Özer, bunun için de ciddi bütçe ayrıldığını kaydetti. 
 
Özer yeni yatırımları şöyle anlattı:
 
"Kağızman ilçemize bir ilkokul, bir ortaokul yapacağız. Merkezdeki Halefoğlu köyümüze bir ortaokul yapacağız. Bugünün en önemli projelerinden biri,  özel eğitimle ilgili... Daha önce açıklamıştım. 18 yaş üzeri engeli olan vatandaşlarımıza tahsisli İstanbul, Ankara ve İzmir'de birer halk eğitimi merkezi açmıştık. Bir de Kars'a böyle bir merkez yapacağız. Özel eğitim uygulama okuluyla birlikte halk eğitimi merkezini de aynı bina içinde inşallah Kars'ımıza kavuşturmuş olacağız. Bir müjdemiz daha var. Yeni binasıyla, pansiyonlarıyla, spor tesisleriyle, konferans salonlarıyla tam tekamül etmiş bir fen lisesini, inşallah, Kars'ımıza kazandırmış olacağız."
 
Tarım ve Orman Bakanlığı ile ortak yönetilen meslek liselerinden birini de tarım ve hayvancılık alanında güçlü olan Kars'a kazandırılacağını belirten Bakan Mahmut Özer, okul öncesi eğitim alanında da müjdeler paylaştı. 
 
Yalnızca Kars'ta değil, tüm Türkiye'de en çok önem verdikleri alanın okul öncesi eğitimde okullaşma oranlarını yükseltmek olduğunu anımsatan Özer, şunları söyledi: 
 
"Tüm Türkiye'de vatandaşlarımızın çocuklarının okul öncesi eğitime erişimini arttırmak için 3 bin yeni anaokulu, 40 bin yeni ana sınıfı yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız bunu açıkladı. Bu kapsamda Kars'ta anaokulu sayılarını artırmıştık. Buna ek olarak beş anaokulu daha yapma kararı aldık. Yine yık yap kapsamında yıkılmış ama yapılmamış olan 4 ortaokul ve bir ilkokulun da hemen bugün itibarıyla yapım iznini vererek yatırım planı programına dâhil etmiş bulunuyoruz." 
 
Tüm yatırımların Kars'a ve eğitim camiasına hayırlı olmasını dileyen Bakan Özer, kentte eğitimin güçlendirilmesi için emek sarf eden tüm yönetici ve çalışanlara teşekkür etti.
 
Bakan Özer, il eğitim değerlendirme toplantısının ardından kent merkezinde vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti. Özer'i görünce yanına gelen 12. sınıf öğrencisi gençler, YKS'ye hazırlandıklarını belirterek yardımcı kaynaklar için Özer'e teşekkür etti. Öğrenciler, Bakan Özer'in dün yaptığı 12. sınıf öğrencilerinin devamsızlıktan sınıfta bırakılmayacakları açıklamasına çok sevindiklerini dile getirdiler.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.