BAKAN SELÇUK, GAZİANTEP'TE YAPIMI TAMAMLANAN EĞİTİM TESİSLERİNİN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ  
BAKAN SELÇUK, GAZİANTEP'TE YAPIMI TAMAMLANAN EĞİTİM TESİSLERİNİN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ

BAKAN SELÇUK, GAZİANTEP'TE YAPIMI TAMAMLANAN EĞİTİM TESİSLERİNİN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Gaziantep programı kapsamında Abdülhamithan Mesleki ve Teknik Lisesinde düzenlenen, Yapımı Tamamlanan Eğitim Tesislerinin Açılış Töreninde 21 eğitim tesisinin toplu açılışını gerçekleştirdi. Çocukların eğitimlerinin hayat boyu sürdüğüne işaret eden Bakan Selçuk, programda "Telafide Ben de Varım" projesinin önemini vurgulayarak "Tam da bu yüzden salgın durumunda ortaya çıkan öğrenme açıklarımız, sosyal duygusal açıklarımız için bir fırsat oluşmuş durumda. Lütfen çocuklarınızı mecazi olarak bir yaz okulu mahiyetinde olan 'Telafide Ben de Varım' faaliyetlerine gönderin." ifadelerine yer verdi.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Gaziantep'te bulunan Bakan Ziya Selçuk, Abdülhamithan Mesleki ve Teknik Lisesinde gerçekleştirilen 21 eğitim tesisinin toplu açılış törenine katıldı. 
 
Çocukların dünyadaki akranlarıyla güzel bir yarış içerisinde belli bir noktaya gelmelerini arzu ettiklerini aktaran Selçuk, göreve başladığı günden bu yana önem verdikleri hususların başında mesleki eğitimin geldiğini anlatarak "Mesleki eğitimle ilgili 53 sektörün 53'ü ile ayrı ayrı konuştuğumuzda, taleplerini dinlediğimizde, bizden toplam 12 maddede mesleki eğitimin kalkındırılması projesini hazırlamamızı beklediler ve 12 maddeyi sıraladılar. Bu 12 maddenin 11'i tamamlandı. Allah'ın izniyle, sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Türkiye Büyük Millet Meclisimizin ve arkadaşlarımızın aldığı kararlarla 11'i tamamlandı. 12'ncisi ise çok yakındır inşallah, sektörden beklenti anlamında ortaya konulan her şeyini yerine getirmiş ve daha da iyisini yapmak için yol almış olacağız." dedi.
 
Kovid-19 salgınının dünya genelinde belli problemleri beraberinde getirdiklerini ifade eden Selçuk, bu süreçte Türkiye'nin dünya ölçeğinde başarılara attığı imzadan dolayı tüm eğitim camiasına ve velilere teşekkür etti.
 
"Faaliyetler 'telafidebendevarim.meb.gov.tr' adresinde ayrıntılı bir şekilde yer alıyor"
Bakan Selçuk, ulusal destekleme programı çerçevesinde yapılan "Telafide Ben de Varım" çalışmasının çok büyük bir yankı bulduğunu, faaliyetlerin 'telafidebendevarim.meb.gov.tr' adresinde ayrıntılı bir şekilde yer aldığını anlatarak şöyle konuştu: "Fatma Başkanımızın öncülüğünde tüm belediyelerimizle toplantı yapma imkânı bulduk. Onlara kendimizi anlatma, ifade etme fırsatı bulduk. İstedik ki eğitim meselesi sadece Millî Eğitim Bakanlığının bir meselesi olmasın, bu mesele Türkiye'nin meselesi olsun, bu mesele Gençlik ve Spor Bakanlığının, Aile Bakanlığımızın, Sağlık Bakanlığımızın, İçişleri Bakanlığımızın, hepsinin ama belediyelerimizin de meselesi olsun. Hepsinden Allah razı olsun müthiş bir imkân açtılar, yol açtılar. Güzel bir hazırlık dönemi oldu. Bugün 'telafidebendevarim.meb.gov.tr' adresinden ortaya konulan bütün içerikle ne demek istediğim çok daha net anlaşılır. Hangi ilin, ilçesinin, faaliyetlerini ne zaman ne şekilde yapacağı orada ayrıntılı bir şekilde yer alıyor. Bunun için çok ama çok büyük teşekkürlerim var sizlere."
 
"Telafide Ben de Varım" projesinin modelinin Gaziantep'te yapıldığını, daha sonra ise bütün Türkiye'ye uygulandığını ifade eden Selçuk, bu kapsamda kültürel, akademik, spor gibi yüzlerce faaliyetlerinin olduğunu söyledi.
 
"Çocuklarınızı 'Telafide Ben de Varım' faaliyetlerine gönderin"
Ziya Selçuk, konuşmasında velilere de seslenerek şunları kaydetti: "Çocukların eğitimi bitmez, eğitimleri hayat boyu sürer; yaz boyu, yıl boyu sürer. Bu eğitim sadece bir akıl eğitimi değildir, bu eğitim vicdan eğitimiyle birleşmezse bütünsel insan oluşmaz, insan yarım kalır. Vicdan eğitimiyle idrak eğitiminin birlikte yol alması gerekiyor, tam da bu yüzden salgın durumunda ortaya çıkan öğrenme açıklarımız, sosyal duygusal açıklarımız için bir fırsat oluşmuş durumda. Lütfen çocuklarınızı mecazi olarak bir yaz okulu mahiyetinde olan 'Telafide Ben de Varım' faaliyetlerine gönderin. Velilerimiz sadece telefonlarına bakarak nerede ne faaliyetin olduğunu rahatlıkla görebilirler, yaz boyunca çocuklarımız boş durmasın, canları sıkılmasın. Eğitimlerine hep beraber katkı verelim ki Gaziantep yücelsin, bu ülke yücelsin. Katkı verelim ki hep beraber bu ülkenin dünyada örnek teşkil edecek bir eğitim başarı hikâyesini ortaya koymasına da beraber şahitlik edelim. İstiyorum ki bütün illerimiz Gaziantep'teki bu çabayı gösterebilsin; eğitim, bilim neşesi Türkiye'nin her yerinde yükselsin. Böylece biz daha büyük yollar alalım."
 
Konuşmaların ardından Bakan Selçuk, yapımı tamamlanan eğitim kurumuna bağlanarak toplu açılışı gerçekleştirdi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.