BAKAN SELÇUK KARAMAN VE KONYA'DA ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU  
BAKAN SELÇUK KARAMAN VE KONYA'DA ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

BAKAN SELÇUK KARAMAN VE KONYA'DA ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, haftasonunda Karaman ve Konya'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, çeşitli programlara katılmak üzere gittiği Karaman'da hayırseverler, iş insanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve meslektaşlarıyla bir araya geldi.
 
Hatuniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli'ndeki toplantıda konuşan Bakan Selçuk, Karamanlı vatandaşların eğitime verdiği önemin kendisini etkilediğini belirterek şunları kaydetti:
"Hayır yapmak kolay bir iş değil. Herkesin parası olur da herkes hayır yapamaz. Nasip olmaz, kısmet olmaz. Hayır yapmak, kişinin iki dünyasını da mamur edecek bir müjdedir. Bu açıdan gelecek nesillerimizi, istihdam problemlerimizi dert edinen, eğitime katkıda bulunan iş insanlarımıza, hayırseverlerimize ve sivil toplum kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum."
 
Milli Eğitim Bakanlığının projelerini anlatan Selçuk, eğitime, öğrenciye ve öğretmene verdikleri önemi vurguladı.
Bakan Selçuk, daha sonra hayırseverlere teşekkür plaketi verdi.
 
Bakan Selçuk, Prof. Dr. Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Karaman TOBB Fen Lisesini de ziyaret etti.
Daha sonra Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesine (KMÜ) geçen ve yapımı tamamlanan Karamanoğlu Mehmet Bey Anıtı'nın açılışını yapan Selçuk, anıt ve üzerinde yer alan kaideler hakkında eser sahibi Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Hakan Yılmaz'dan bilgi aldı.
 
Anıtın açılışının ardından KMÜ Rektörü Mehmet Akgül'ü makamında ziyaret eden Selçuk, 15 Temmuz Konferans Salonu'nda düzenlenen "Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları" programına katıldı.
 
 
Bakan Selçuk Konya'da eğitimcilerle biraraya geldi
 
Bakan Selçuk'un Pazar günü programında ise Konya ziyareti vardı.
 
Konya'nın eğitim sistemi, eğitimdeki kalite standartları konusunda birlikte istişareler yapmak, bazı görüş alışverişlerinde bulunmak üzere Konya'ya geldiğini söyleyen Bakan Selçuk, "Konya, bizim 2023 Eğitim Vizyonu'nda ortaya koymaya gayret ettiğimiz çerçevenin hakkıyla yerine getirilmesi hususunda büyük mesafeler alıyor. Bu da bizi mutlu kılıyor. Devamında yapılacak olan çalışmaların ilçeler seviyesinde, okullar seviyesinde hangi okulumuzda ne tür problemlerimiz var, ne tür gelişme potansiyelleri var, bütün bunları değerlendirmek ve orta ve uzun vadeli planlarımızı netleşmesini sağlamak için birlikteyiz. Çok güzel bir ekip var. Birlikte davranan, birlikte ortak karar kılan, ortak bir hedefi olan güzel bir ekip var. Bu ekiple beraber de çok büyük başarılara imza atacağımızı Milli Eğitim Bakanlığında bulunan arkadaşlarım adına Konya'da yürütülen hizmetler için şükranlarımı sunuyorum. Kendilerine de kolaylıklar diliyorum" şeklinde konuştu.
Bakan Selçuk, 2004 yılında Konya'da Zümrüt Apartmanı'nın çökmesi sonucu ailesini kaybeden Feriha Ulugülyağcı tarafından yaptırılan Seyit Ulugülyağcı İmam Hatip Ortaokulunun açılış törenine katıldı. 
Selçuk, burada yaptığı konuşmada, Konya'da, eğitim sisteminin uluslararası başarılara imza atması için çalıştıklarını belirterek, şöyle konuştu:
"Özellikle bu okulun açılışına gelmek istedim. Çünkü bu okul arkasında Feriha Ulugülyağcı'nın çok büyük bir hikayesini barındırıyor. Burası bir değil bin okul büyüklüğünde bir okuldur. Bu gücün bütün çocuklarımızın kalplerini yeşertmesini, zihinlerini geliştirmesinin yanı sıra haysiyetleri, şerefleri ve onurlarıyla dimdik ayakta duran çocuklar yetiştirmesi için de güzel bir mekan olduğunun farkındayız. Burayı daha da güzelleştirmek elbette mümkün. Çok büyük iddialarla ortaya çıkmış bir okul ve bu iddiaların arkasında da sağlam bir kadro barındırıyor. O kadar çok teşekkür edilecek kurum ve insanımız var ki bu teşekkürler hepimizin gayretini artıracak ve motivasyonunu yükseltecektir. Netice itibarıyla daha fazla mesafe almamıza vesile olacaktır."
 
"Güzel bir eğitim verilmesi için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız"
Selçuk, Konya'daki eğitim kalitesinin yüksek olduğunu belirterek, "Burada güzel bir eğitim verilmesi için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Buradan bunun sözünü verebilirim. Eğitim bizim için son derece önemli bir kurumdur. Çocuklarımızın ve Türkiye'nin geleceği için en büyük vasıtadır. Bu vasıtaya da gereken değerin verildiğini görmekten mutluluk duyuyorum." diye konuştu.
Törenin ardından Bakan Selçuk ve beraberinde heyet, okulu gezerek yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra Selçuk, çocuklarla bir süre sohbet etti ve fotoğraf çektirdi. 
Selçuk, Konya'da milletvekilleri, hayırseverler, iş adamları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle de bir araya geldi.
Bakan Selçuk daha sonra, "Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları" kapsamında Selçuklu Kongre Merkezi'nde meslektaşlarıyla buluştu.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.