BAKAN TEKİN, RİZE İL EĞİTİM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI'NA KATILDI  
BAKAN TEKİN, RİZE İL EĞİTİM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI'NA KATILDI

BAKAN TEKİN, RİZE İL EĞİTİM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI'NA KATILDI

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Rize'de düzenlenen il eğitim değerlendirme toplantısına katıldı.

Çeşitli programlara katılmak üzere Rize'ye giden Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Rize Valiliğini ziyaret ederek il eğitim değerlendirme toplantısına katıldı.
 
Bakan Tekin, Rize Valiliği Toplantı Salonu'nda düzenlenen il eğitim değerlendirme toplantısının ardından yaptığı açıklamada, bütün illeri dolaşıp eğitim öğretim ihtiyaçlarını yerinde tespit ederek, 2023-2024 eğitim öğretim yılına minimum sorunla en hazırlıklı bir biçimde girebilmeyi hedeflediklerini söyledi.
 
Sürece deprem bölgesindeki illerle başladıklarını ifade eden Tekin, "Deprem bölgesindeki illerin hepsini ziyaret ettik. Hepsinde eğitim öğretim ihtiyaçlarını tespit ettik. 11 Eylül tarihi itibarıyla öncelikle bu 11 ilde eğitim öğretim döneminin sorunsuz bir şekilde başlayabilmesi için alınması gereken tedbirleri aldık. İnşallah, orada sorun yaşamadan eğitim öğretim sürecini başlatmış olacağız." diye konuştu.
 
Tekin, ekiplerin bölgede çalışmaları sürdürdüğünü dile getirerek "Her il için bakanlık merkez teşkilatında bir koordinasyon ofisi oluşturduk. Arkadaşlarımız sürekli özellikle 11 ille koordineli bir biçimde valilerimizle, belediye başkanlarımızla koordineli bir biçimde çalışıyorlar. Biz de onun dışında Türkiye'deki diğer illeri de dolaşmaya başladık." değerlendirmesinde bulundu.
 
Rize'nin kendisi için özel anlam taşıdığını anlatan Tekin, şunları kaydetti:
 
"Benim memleketim sayılır. Bütün çocukluğum, gençliğim, eğitim öğretim hayatımın özellikle ilkokul, ortaokul ve lise kısmı burada geçti. Burayla duygusal bağlarım çok yoğun. Müsteşar olarak göreve başlarken de ilk ziyaret ettiğim il, Rize'ydi. Bakan olunca deprem bölgesi dışında ilk ziyaret ettiğimiz illerden biri, burası oldu. Çok sevindirici bir şekilde gördük ki eğitim öğretime hazırlık açısından Rize'de herhangi bir sıkıntı yok. Öğretmen norm ihtiyaçlarımız yüzde 100'e yakın tamam. Derslik sayısı itibarıyla ihtiyaç olan bazı sıkışmış yerleşim yerleri var. Oralarda da gerekli tedbirleri alarak eğitim öğretim ortamlarının optimum bir biçimde hizmet verebildiği, en rasyonel çözümleri üretmeye çalışıyoruz. Bu süreçte de başta Rize Valiliğimiz, belediyemiz ve milletvekillerimiz olmak üzere bize yoğun bir destek var. Kendilerine bu vesileyle bir kez daha huzurlarınızda teşekkür ediyorum."
 
Bakan Tekin; eğitim öğretimin, toplumun bütün kesimleriyle ortak, beraber hareket edildiği zaman sorunların çözüleceği bir sektör olduğunun altını çizerek "Biz merkez idarenin taşra teşkilatı, yerel yönetimler, siyasetçiler, veliler, aileler, özel okullar, özel kurumlar hep birlikte eğitim öğretim sürecini beraber çözelim istiyoruz. Bugün de hem siyasetle hem valiliğimizle, belediyemizle bu anlamda gerekli görüşmeleri yaptık." dedi.
 
Sağlıklı bir şekilde süreci başlatacaklarını anlatan Tekin, "İnşallah, yeni eğitim öğretim yılı Rize'de ve tüm Türkiye'de sorunsuz bir şekilde başlar ve hayal ettiğimiz, idealize ettiğimiz bir eğitim öğretim sürecinin kurumsallaşması için en sağlıklı adımları atmış oluruz diyorum." ifadelerini kullandı.
 
Tekin'e ziyaretleri sırasında, Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, Personel Genel Müdürü Bülent Çiftçi ile Destek Hizmetleri Genel Müdürü Ömür Karakullukçu ve İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi de eşlik etti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.