BAKAN YARDIMCISI ŞAMLIOĞLU, KONYA'DA OKUL AÇILIŞINA KATILDI  
BAKAN YARDIMCISI ŞAMLIOĞLU, KONYA'DA OKUL AÇILIŞINA KATILDI

BAKAN YARDIMCISI ŞAMLIOĞLU, KONYA'DA OKUL AÇILIŞINA KATILDI

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, Konya'da 32 derslikli Selçuklu Belediyesi Şehit Erkan Kurşun İlkokulunun açılışı ve il eğitim değerlendirme toplantısına katıldı.


Bakan Yardımcısı Şamlıoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, öncelikle okula ismi verilen şehit polis memuru Erkan Kurşun'u rahmetle andı. Açılışın öğrencilere, öğretmenlere ve millî eğitim camiasına hayırlı uğurlu olmasını dileyen Bakan Yardımcısı Şamlıoğlu, okulun modern bir mimari ve donanıma sahip olduğuna işaret ederek, "Müzik, zeka oyunları, robotik kodlama ve yabancı dil atölyelerinin yanı sıra okulumuza özgü tasarım laboratuvarında çocuklarımızın oldukça verimli bir okul dönemi geçireceklerine inanıyorum. Ayrıca bu vesileyle hayırseverlerimizi ve yerel yönetimlerimizi böyle güzel okullar açmaya, hayırda yarışmaya davet ediyorum." dedi.

Şamlıoğlu, Millî Eğitim Bakanlığının okullaşma çalışmaları kapsamında ciddi yatırımlar yaptığını belirterek, "2002-2003 eğitim-öğretim yılında 43 bin 496 okul ve kurumumuzda eğitim veriliyorken, bugün bu sayı 74 bin 133'e ulaşmıştır. İçinde bulunduğumuz 2023-2024 eğitim-öğretim yılında 25 bin 158 ilkokulda 5 milyon 664 bin 211 öğrencimiz eğitim-öğretime başladı. Bu yıl 5 bin 624 dersliğimizi eğitime, çocuklarımıza, geleceğimizin teminatı yavrularımıza ve değerli öğretmen arkadaşlarımızın hizmetine sunduk." bilgisini paylaştı.

Okulların sadece sayısal olarak çoğalmadığına, aynı zamanda fiziki ve sosyal imkânlarının da geliştiğine dikkat çeken Şamlıoğlu, Bakanlık olarak öğrencilerin kaliteli eğitime erişimlerini sağlamak ve zamanlarının önemli bir kısmını geçirdikleri okul ortamlarını iyileştirmek için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi. Şamlıoğlu bu bağlamda, "Millî, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, dengeli ve sağlıklı bir gelişime sahip bireylerin yetiştirilmesi en büyük arzumuz." değerlendirmesinde bulundu.

İlkokullar özelinde bu yıl oldukça önemli değişikliklere imza atıldığını anlatan Şamlıoğlu; ilkokullarda sınavların kaldırıldığını, öğrencilerin gelişim düzeyinin, öğretmenlerin rehberliğinde gerçekleştirileceği bireysel ve grup etkinlikleriyle, bu etkinliklere katılım gözlem formları, oyun temelli değerlendirmeler ve verilen görevleri yerine getirme amaçlı ölçme araçlarıyla sürekli takip edileceğini kaydetti.

Sonuç odaklı değil, süreç odaklı bir değerlendirme sistemi ile öğrencilerin çok yönlü gelişimini hedeflediklerini dile getiren Şamlıoğlu, "Ayrıca imkânı olan ilkokullarımızda öğrencilerin güne dinç, neşeli, zinde başlaması ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazanmaları için sınıflara geçmeden önce kültürfizik hareketleri yapmalarını teşvik ettik. Bunları yaparken ders çalışmaları yanında öğrencilerimizden okullarını ve ders kitaplarını temiz ve düzenli kullanmalarını velilerimizden de okul-aile işbirliğine önem vermelerini, okul yönetimleri ve öğretmenlerimizle işbirliği içinde güzel kararlara imza atmalarını istirham ediyoruz. Unutmayalım ki biz okulu, öğrencisi, velisi ve teşkilatıyla büyük bir aileyiz." ifadesini kullandı.

Bakan Yardımcısı Şamlıoğlu, şöyle devam etti: Çocuklarımız ve gençlerimizin, vatanımızın ve milletimizin istikbal ve istiklâli için ehemmiyeti tartışılmaz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında bizler Türkiye Yüzyılına yaraşır adımları bugünden atma ve vatandaşlarımıza yeni dönemde daha müreffeh bir hayat yaşatma gayreti içinde çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Millî Eğitim Bakanımızın bir seferberlik vurgusu var; velilerimizle, ailelerimizle, eğitim çalışanlarımızla, bürokrasimiz, siyasetimiz, bu memleketin evlatları olarak çıkalım ve Türkiye'de eğitim süreçlerini daha nitelikli hâle, hem fiziki standartlardan hem yönetim, organizasyon süreçlerine kadar hem destek hizmetlerinden hem de eğitim süreçlerinin tüm kademelerine kadar daha etkili hâle getirelim. Bunun gayreti içinde olacağız. Bu coğrafyanın çocukları, öğretmen arkadaşlarımızın gayretleriyle cumhuriyetimizin 2. yüzyılında Sayın Cumhurbaşkanımızın bize de hedef olarak koyduğu Türkiye Yüzyılı vizyonuyla, Fas'tan Endonezya'ya, Türki cumhuriyetlerden Balkanlara artık yeni bir şey söyleyecek. Bütün insanlığın hayrına söyleyecek. Bu konuda tespitlerimizi yaptık, tercihlerimizi belirledik. İstikametimiz çok net ve samimiyetle, gayretle yürüyeceğiz.

Konuşmaların ardından okulun açılışı gerçekleştirilirken açılışa Konya'da görev yaparken geçirdiği trafik kazası sonucu şehit olan polis memuru Erkan Kurşun'un ailesi ile öğrenci ve öğretmenler de katıldı.

Bakan Şamlıoğlu ayrıca, kentteki programı kapsamında il eğitim değerlendirme toplantısına da katılarak kentin eğitim gündemine ilişkin konularını görüştü.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.