BAKAN YARDIMCISI ŞAMLIOĞLU, MESLEKÎ EĞİTİM ÜZERİNE SEKTÖREL İŞ BİRLİĞİ TOPLANTISINA KATILDI  
BAKAN YARDIMCISI ŞAMLIOĞLU, MESLEKÎ EĞİTİM ÜZERİNE SEKTÖREL İŞ BİRLİĞİ TOPLANTISINA KATILDI

BAKAN YARDIMCISI ŞAMLIOĞLU, MESLEKÎ EĞİTİM ÜZERİNE SEKTÖREL İŞ BİRLİĞİ TOPLANTISINA KATILDI

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, Samsun'da düzenlenen Mesleki Eğitim Üzerine Sektörel İş Birliği Toplantısına katıldı.

Bakan Yardımcısı Şamlıoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada eğitimin önemine değinerek, "Eğitim, evlatlarımızın mevcut faziletlerinin bilincine vardığı hayatın önemli aşamalarından biridir. Milletimizin yarınlarına yapılmış en büyük atılım olan maarif davamız; kalkınma, milli birlik ve beraberliğin sağlanmasında da eşsiz görevler üstlenir." ifadelerini kullandı.
 
"Eğitimin Türkiye Yüzyılı'nı muştuluyan bu dönemde mesleki ve teknik eğitim ile ilgili Bakanlık olarak yakaladığımız ivmeyi istikrarla sürdürmek arzusundayız." diyen Şamlıoğlu, "Bu bağlamda eğitimi, insan yetiştirmek, maarif davası ve medeniyet inşa etme mesuliyeti olarak telakki ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
 
Türkiye Yüzyılı misyonuyla mesleki eğitimin uygulamada başarılı neticeler vermesi için vazgeçilmez, ertelenemez ve en kritik ödevin genç nesillerin niteliğini artırmak olacağını kaydeden Şamlıoğlu şöyle devam etti:
"Mesleki eğitimin inşa ve ihyasında tüm paydaşların dâhil olduğu bir eğitim seferberliği içerisinde bu süreci yürütmenin ortak mesuliyetimiz olduğuna inanıyorum. Bu minvalde öğrencilerimizin eğitim-öğretim hayatlarını tamamladıktan sonra gelecek kaygısı duymaması amacıyla mesleki eğitimin en önemli paydaşları olan meslek kuruluşları ve ilgili sektörlerde faaliyet gösteren öncü işletmelerle güçlü ve kapsamlı iş birlikleri kuruyoruz. Mesleki eğitimi orta ve uzun vadeli politikalarla geliştirerek, mesleki eğitim yoluyla gençlerimizin istihdama güçlü katılımını sağlamak için ise var gücümüzle çalışıyoruz. Beşeri sermayemizi nitelikli iş gücüne dönüştürmek amacıyla eğitim-istihdam-üretim bilinci çerçevesinde işletmelerde mesleki eğitim ve staj imkânı sunulması gibi hususlarda da yenilikçi çalışmalar yürütüyoruz."
 
Bakanlık olarak, mesleki ve teknik eğitimin tüm paydaşlarıyla iş birliği içinde yenilikçi, girişimci, üretken, ulusal ve uluslararası mesleki yeterliliğe ve değerlere, ahilik kültürüne ve meslek ahlakına sahip, ekonomiye değer katan donanımlı bireylerin yetiştirilmesi için gerekli adımları kararlılıkla atıldığına vurgu yapan Şamlıoğlu, buna devam edileceğinin altını çizdi.
 
Şamlıoğlu, "Eğitimin bizi buluşturduğu bu ortak paydayı geliştirmek gençlerimizin yararına ve ülkemizin hayrına olacaktır. Bu itibarla, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Fethullah Güner ve Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz'ün katılımlarıyla gerçekleştirilen Sektörel İş Birliği Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyor, Samsun Valimiz Sayın Orhan Tavlı'ya, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal'a, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın'a ve tüm paydaşlarımıza çalışmalarımıza vermiş oldukları destek ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum." diye konuştu.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.