BAKAN YARDIMCISI SEZGİN, BİLSEM, GÜZEL SANAT VE SPOR LİSELERİNİN YÖNETİCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ  
BAKAN YARDIMCISI SEZGİN, BİLSEM, GÜZEL SANAT VE SPOR LİSELERİNİN YÖNETİCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

BAKAN YARDIMCISI SEZGİN, BİLSEM, GÜZEL SANAT VE SPOR LİSELERİNİN YÖNETİCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Osman Sezgin, okul yöneticilerine yönelik düzenlenen Tarih, Kültür ve Medeniyet Bilinci Semineri kapsamında bilim sanat merkezleri (BİLSEM) ile güzel sanat ve spor liselerinin müdürleriyle bir araya geldi.   

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Osman Sezgin, programda yaptığı konuşmada bütün okul müdürlerini İstanbul'a davet ettiklerini belirterek "İstanbul'da tarih, kültür, medeniyet bilincinin yeniden canlanmasını, var olanın geliştirilmesini arzu ediyoruz çünkü değişim, çok hızlı. Müdürlerimizi gelecekte iyi görev yapsınlar, görevlerinde mutmain olsunlar; ülkemizi, milletimizi, gençliğimizi iyi bir yere taşısınlar diye fikren, ruhen, kalben hazırlamaya çalışıyoruz. Bildiğiniz gibi İstanbul bir açık hava müzesi. Bilgiyle doyururken öbür taraftan İstanbul'u tanıtıp, kültürüne vakıf olmalarını arzu ediyoruz. Kısaca bütün okul müdürlerimizin değişen dünyada, geleceğe iyi hazırlamak istiyoruz." dedi.
 
Yeni eğitim öğretim yılında okulları her açıdan mükemmel bir şekilde açmayı hedeflediklerini ifade eden Bakan Yardımcısı Sezgin, "Okullarımızın tamamını fiziki, iktisadi olarak öğretmen, personel ve okul yöneticileri bakımından mükemmel bir şekilde açmaya çalışıyoruz. Bunun için bütün gücümüzle çalışıyoruz. Bu program aslında ilk değil. Önce Anadolu, fen, sosyal bilimler liselerimizin müdürlerini çağırdık. Şimdi de bu okullarımızın yöneticilerini çağırdık. Daha sonra diğer okullarımızın müdürlerini de çağıracağız. Böylece ne kadar kökü derinlere giden bir kültüre sahip insanlar olduğumuzun farkına vararak kültürümüzü evrensel boyutta nasıl temsil edebiliriz, evrensel boyuta nasıl taşıyabiliriz, onun gayreti içerisindeyiz. Dolayısıyla müdürlerimizin psikolojik dayanıklılıklarını arttırmaya çalışıyoruz çünkü bildiğiniz gibi çok insan yetiştirmek zor bir hadise. Hata yapmadan yürümek zorundayız. Her şeyin hatası telafi ediliyor ama eğitimin hatası telafi edilmez. Onun için müdürlerimiz bu anlamda mükemmel olmalılar." diye konuştu.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.