Bakan Yılmaz: Toplam bütçeden eğitime ayrılan pay 122 milyar lira  
Bakan Yılmaz: Toplam bütçeden eğitime ayrılan pay 122 milyar lira

Bakan Yılmaz: Toplam bütçeden eğitime ayrılan pay 122 milyar lira

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Türkiye Cumhuriyeti hükümeti, bütçesinden en fazla payı eğitime ayırıyor. Bugün 122 milyar lira eğitime ayırıyoruz. Toplam bütçenin yüzde 20´si. Savunma, sağlık bunun gerisinde." dedi.

Bakan Yılmaz: Toplam bütçeden eğitime ayrılan pay 122 milyar lira

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas´ın Şarkışla ilçesinde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, eğitimde yapılan çalışmalara değindi. Türkiye´nin eğitimden daha önemli bir konusunun olmadığını dile getiren Bakan Yılmaz, "Türkiye´nin eğitimi iyi gidiyor. Gayretimiz ise eğitimin kalitesini artırmak. Türkiye´yi iyi bir noktaya getirdik ama hedefimiz burası değil. Hedefimiz Türkiye´yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi haline getirmek, çiftçimizi ve insanımızı müreffeh kılmak, yarınından kaygı duymayacak bir hale getirmek. Bunun için de eğitim şart." diye konuştu. Bakan Yılmaz, eğitim için çok büyük icraatlar yaptıklarını vurgulayarak, "Türkiye Cumhuriyeti hükümeti, bütçesinden en fazla payı eğitime ayırıyor. Bugün 122 milyar lira eğitime ayırıyoruz. Toplam bütçenin yüzde 20´si. Savunma, sağlık bunun gerisinde. Türkiye´nin en önemli kaynağını eğitime ayırıyoruz." ifadesini kullandı.

 

“Yapılan her iyi şeyin arkasında eğitim var”

Hükümetleri döneminde derslik sayısında artış yaptıklarını, öğretmen atamaları gerçekleştirdiklerini, hizmet içi eğitimler düzenlediklerini, engelli öğrenciler için çalışmalar yaptıklarını, tematik okullar açtıklarını, mesleki eğitime önem verdiklerini ve bu hedefler doğrultusunda çalıştıklarını aktaran Bakan Yılmaz, şunları kaydetti: "Bizim için her bir insan çok önemlidir. Hiçbir kimseyi eğitimden mahrum bırakmamak lazım. Devletin imkânları arttıkça, bu imkânları vatandaşına yansıtıyor. Sağlıkta, ulaşımda, savunmada çok iyi şeyler yapıldı. Yapılan her iyi şeyin arkasında eğitim var. İhracatımız arttı. Bunların arkasında eğitim var. Türkiye´nin eğitimi 143 milyar dolarlık ihracat yapacak bir eğitim. Ama hedefimiz 2023´te ilk 10 ülke arasına girmek, 500 milyar dolarlık ihracat yapmak ve bunun da üzerinde katma değeri yüksek ürünler üretmek. Şuna emin olun eğitimde geçmişten kat kat iyiyiz. Eksikliklerimizi biliyoruz çünkü hedefimiz büyük. Eğitimde geleceğe umutla bakarız, eğitim iyi bir yolda gidiyor daha iyiyi daha kaliteliyi arıyoruz. Daha iyi bir noktaya gitmek için daha iyi bir yönetime sahip olmamız lazım. "

 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.