BASIN AÇIKLAMASI  
BASIN AÇIKLAMASI

BASIN AÇIKLAMASI


BASIN AÇIKLAMASI

Bugün Cumhuriyet Gazetesi´nde "Cami Altına Dershane" başlığıyla yayımlanan habere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılmasına lüzum görülmüştür.,

 

Sinan Tartanoğlu imzası ile yayımlanan haberde, “Dershanelerin kapanması sürecinde Muş Milli Eğitim Müdürlüğü, külliye yapısında bir caminin alt katında dershane açılmasına izin verdi. Milli eğitim mevzuatına aykırı olmasına rağmen açılan dershanede çalışacak öğretmenlerin ücretlerini cami derneği verecek” ifadeleri kullanılmıştır.

 

Haberde konu edilen yer, MEB Yaygın Eğitim Kurumları Yönetmeliği, Beşinci Kısım 1. bölüm 49. Maddenin ‘Kursların Açılacağı Yerler’ bölümüne uygundur.

 

Sınıf ve atelye yapılmasına uygun olan birinci kat niteliğindeki bu alanda, Muş Millî Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Cami Derneği ile ortaklaşa Yaygın Eğitim kursları açılması planlanmaktadır.

 

Haberde belirtildiği  gibi, açılması planlanan dershanede çalışacak öğretmenlerin ücretlerinin cami derneği tarafından ödeneceği iddiaları da gerçeği yansıtmamaktır.

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.