BİLSEM'LER SAĞLIK ÇALIŞANLARINI KORUMAK İÇİN "VİDEO LARİNGOSKOP" ÜRETMEYE BAŞLADI  
BİLSEM'LER SAĞLIK ÇALIŞANLARINI KORUMAK İÇİN

BİLSEM'LER SAĞLIK ÇALIŞANLARINI KORUMAK İÇİN "VİDEO LARİNGOSKOP" ÜRETMEYE BAŞLADI

BİLSEM'ler yeni tip koronavirüsle mücadeleye destek olmak için solunum yetmezliği aşamasındaki hastalara entübasyon yapacak sağlık personelini korumak amacıyla "video laringoskop" cihazı üretmeye başladı. Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, tüm üretimin ihtiyaç duyulan noktalarda sağlık birimlerine ücretsiz olarak ulaştırılacağını açıkladı.

Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadeleye destek olmak için solunum yetmezliği aşamasındaki hastalara entübasyon yapacak sağlık personelini korumak amacıyla BİLSEM'lerde "video laringoskop" cihazı üretilmeye başladı.
 
Koronavirüs önlemleri kapsamında tüm birimlerde hizmet kapasitesi her geçen gün artırılıyor. Salgınla mücadelede mesleki ve teknik Anadolu liseleri ile Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) ilk günden bu yana maske, tulum, önlük ve yüz koruyucu siperleri üreterek sağlık çalışanlarının mücadelesine destek olmaya gayret ediyor. 
 
Altyapı ve Ar-Ge çalışmalarına ara vermeden devam ediliyor. Bu kapsamda BİLSEM'lerde yeni bir adım daha atıldı. İl sağlık müdürlüklerinin talepleri doğrultusunda BİLSEM'lerde hastaların solunum yetmezliği aşamasında entübasyon tüpünün yerleştirilmesinde kullanılan ve hasta ile sağlık çalışanının mesafesini koruyan "video laringoskop" cihazı üretimi başlatıldı.
 
Bu çerçevede üretim Manisa, Kahramanmaraş, Bursa, Tokat, Kırşehir, Çankırı, Gaziantep, Balıkesir, Uşak, Kırklareli, Tunceli, Adana ve Sivas'ta bulunan BİLSEM'lerde yapılıyor. Üretilen cihazlar il sağlık müdürlüklerinin koordinasyonunda pandemi hastaneleri başta olmak üzere ihtiyaç duyulan hastanelere ücretsiz olarak dağıtılmaya başlandı.
 
"BİLSEM'lerde 3-D yazıcılarla üretiliyor"
Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yaptığı açıklamada, bu süreçte Bakanlığın tüm imkanları seferber ettiğini belirtti.
 
Meslek liselerinde temizlik ve dezenfeksiyon malzemelerinden cerrahi maske üretimine, tek kullanımlık önlük ve tulum üretiminden yüz koruyucu sipere kadar tüm alanlarda yoğun üretim yapıldığını ve bunların vatandaşların hizmetine sunulduğunu ifade eden Selçuk, şunları kaydetti: "Bu kapsamda BİLSEM'ler de tüm imkanları ile sürece katkı veriyorlar. Yüz koruyucu siper ihtiyacını karşılamak için 150 BİLSEM'de 3-D yazıcılarla üretim yapılıyor. İllerde sağlık birimlerinden gelen talep üzerine BİLSEM'lerde 3-D yazıcılarda video laringoskop üretmeye başladık. Tüm üretimi ihtiyaç duyulan noktalarda sağlık birimlerimize ücretsiz olarak ulaştıracağız. Sürece katkı veren tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.