Brüksel’de “Geleceğin Sınıfı Laboratuvarı”na ziyaret  
Brüksel’de “Geleceğin Sınıfı Laboratuvarı”na ziyaret

Brüksel’de “Geleceğin Sınıfı Laboratuvarı”na ziyaret

Millî Eğitim Bakanlığı heyeti, 2012 yılında Avrupa Okul Ağı, Avrupa çapındaki 30 eğitim bakanlığı ve birçok bilişim teknolojisi sağlayıcısı tarafından Belçika’nın başkenti Brüksel’de kurulan Geleceğin Sınıfı Laboratuvarını ziyaret etti.

Brüksel’de “Geleceğin Sınıfı Laboratuvarı”na ziyaret

Geleneksel dersliklerin ve diğer öğrenme alanlarının yeniden düzenlenmesini somutlaştırmak ve araştırmak için oluşturulan Geleceğin Sınıfı Laboratuvarında (FCL) eğitim bakanlıkları, öğretmenler ve BT sağlayıcıları bir araya geliyor. Katılımcılar tarafından gelişen teknolojilerle ihtiyaçlar doğrultusunda gelecekte eğitim ortamlarının nasıl olması gerektiğinin tartışmaya açıldığı laboratuvarda öğrenme ve öğretmede değişen sitilleri desteklemek için çeşitli araştırma, geliştirme, test ve pilotlama çalışmaları yapılıyor.

 

Ziyarette yapılan incelemede, Geleceğin Sınıfı Laboratuvarının, hızla değişen teknolojilerin eğitim sistemlerine entegre edilebilmesi için gereken fizibilite çalışmalarına imkân sağladığı tespit edildi. Ayrıca, incelenen laboratuvarın Türkiye’nin gelecekteki eğitim ortamlarını ve teknoloji seçimini şekillendirmede alınacak kararlarda ve kurulması planlanan “Eğitim Teknolojileri Laboratuvarı” için katkı sağlayacağı sonucuna varıldı.

 

Ziyarete, YEĞİTEK Genel Müdürü Bilal Tırnakçı ve beraberindeki heyet katıldı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.