BULUŞLARI ARTIRACAK PROJEDE İLK EĞİTİMLER TAMAMLANDI  
BULUŞLARI ARTIRACAK PROJEDE İLK EĞİTİMLER TAMAMLANDI

BULUŞLARI ARTIRACAK PROJEDE İLK EĞİTİMLER TAMAMLANDI

Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde Patent, Faydalı Model ve Tasarım Ofisi kurularak, çalışma ekibi belirlendi. Bakanlığın bu konudaki yetkilileri Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanlığında ilk eğitimlerini tamamladı. Eğitimler tüm illerdeki öğretmenler dahil edilerek yaygınlaştırılacak.  

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, Bakanlık bünyesinde Patent, Faydalı Model ve Tasarım Ofisi'nin kurulmasının ardından, personele Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanlığınca verilen eğitimin tamamlandığını duyurdu.
 
Mesleki ve teknik eğitimde 2019-2020 eğitim öğretim yılının teması "patent, faydalı model ve tasarım" olarak belirlemişti. İlk adım olarak Bakanlık bünyesinde Patent, Faydalı Model ve Tasarım Ofisi kuruldu. Daha sonra Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanlığı ile iş birliği protokolü imzalandı.
 
İş birliği protokolü kapsamında 81 ilde mesleki ve teknik eğitimden sorumlu şube müdürleri 24 ve 25 Eylül'de, Başkanlıkta iki günlük eğitim programına katıldı.
 
Eğitim programında Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanlığı uzmanları tarafından "patent ve faydalı model, patent ve faydalı model başvurusu, patent veri tabanları ve patent araştırması, patent ve faydalı model başvuru kılavuzu, tasarım, tasarım incelemesi, tasarım başvurusu, markalar ve coğrafi işaretler ile koruma kapsamı" konularında detaylı sunumlar yapıldı.
 
"Her şey planladığımız takvime uygun ilerliyor"
Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Özer, yaptığı açıklamada, ofisin kurulmasının ardından, konuya yönelik atılan adımları anlattı. 
 
"Bakanlık bünyesinde Patent, Faydalı Model ve Tasarım Ofisi'ni kurmamızın ardından, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanlığında MEB'den bu konuda yetkili isimlerin ilk eğitimleri tamamlandı." bilgisini paylaşan Özer, şunları kaydetti: "Bundan sonra tüm illerde öğretmenlerimize yönelik eğitim programları düzenleyeceğiz ve okullarımıza rehberlik hizmeti sunacağız. Tüm il müdürlüklerimiz bünyesindeki Ar-Ge birimlerinin bu ofisle koordinasyonunu sağlıyoruz. Tüm okullarımızın patent, faydalı model ve tasarım konularında yaptığı çalışmaları yakından takip etmek, gelişmeleri izlemek ve desteklemek amacıyla da patent, faydalı model ve tasarım izleme modülü oluşturuyoruz. Bu adımları da ekim sonu itibarıyla tamamlamış olacağız. Her şey planladığımız takvime uygun ilerliyor. Bu süreçte desteklerinden ve katkılarından dolayı Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Habip Asan'a teşekkür ediyorum."

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.