DENEMEÇ, KÜRESEL MÜLTECİ FORUMU'NDA "TÜRKİYE MODELİ"Nİ ANLATTI  
DENEMEÇ, KÜRESEL MÜLTECİ FORUMU'NDA

DENEMEÇ, KÜRESEL MÜLTECİ FORUMU'NDA "TÜRKİYE MODELİ"Nİ ANLATTI

Cenevre'de ilk kez düzenlenen Küresel Mülteci Forumu'nda konuşan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Reha Denemeç, Türkiye'nin mülteci çocuklara Türk çocuklarıyla aynı imkânlarda eğitim hizmeti sağladığını söyledi.

1.Küresel Mülteci Forumu, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ile İsviçre hükümetinin ortaklaşa ev sahipliğinde, Türkiye'nin eş başkanlığında Cenevre'de başladı. Resmi açılışı eş başkan sıfatı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak forum 3 gün sürecek.
 
180 ülkeden 2 binin üzerinde temsilcinin katıldığı forumda Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Reha Denemeç, Türkiye'nin başarı hikâyesini tüm ülkelerle paylaştı. Acil durumlarda eğitim kapsamında Bakanlığımızın ortaya koyduğu başarıları ve zorlukları ifade eden Denemeç, Türkiye'nin tüm mülteci çocuklara Türk çocuklarıyla aynı imkânlarda eğitim hizmeti sağladığını söyledi. Denemeç sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye kapsayıcı ve kaliteli eğitim anlamında dünyada çok önemli bir örnek teşkil etmektedir."
 
Bakan Yardımcısı Denemeç, PİKTES in kapsayıcı ve kaliteli eğitim imkânlarını anlattıktan sonra iyi uygulama örneklerini tanıttı. 
 
Türkiye, göç ile ilgili çalışmaları, bu forum kapsamında takip edip 4 senede bir yapılacak toplantılara katılacak.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.