"EĞİTİMDE ALTYAPININ ZENGİNLEŞMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ"  

"EĞİTİMDE ALTYAPININ ZENGİNLEŞMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Bir dizi ziyaret ve toplantıya katılmak için Eskişehir'de bulunan Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, kentteki öğrenci ve öğretmenlerle buluştu. Bakan Selçuk, "Önümüzdeki süreçte, Türkiye'de eğitimde fiziksel altyapının, dijital altyapının ve insan kaynaklarına ilişkin altyapının giderek zenginleşmesi, daha değerli hale gelmesi için elimizden geleni ziyadesiyle yapmaya çalışıyoruz" dedi.

Resmi ziyaret kapsamında Eskişehir'de bulunan Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Yunus Emre Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen "İl Değerlendirme Toplantısı"na katıldı.
Gülay Kanatlı Ortaokulu'nun açılışına katılan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, burada yaptığı konuşmada, okul açılışlarının ya da okul yaptırmanın Türkiye'nin geleceği ve refahı için büyük umutları yüreklere doldurduğunu belirtti.
Eğitimde kalitenin yükselmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Selçuk, şöyle konuştu:
"Devlet olarak Türkiye'de çok sayıda okul yapıyoruz. Birçok binayı inşa ediyoruz. Hayırseverlerimizin de desteği çok önemsiyoruz. Bu okullar hep beraber olduğunda, millet-devlet el ele verdiğinde daha başka bir anlam taşıyor. Buradaki sosyal sermaye, buradaki hatıranın getirdiği zenginlik bu okullara başka bir değer katıyor. Milli Eğitim Bakanlığı olarak önümüzdeki süreçte, Türkiye'de eğitimde fiziksel altyapının, dijital altyapının ve insan kaynaklarına ilişkin altyapının giderek zenginleşmesi, daha değerli hale gelmesi için elimizden geleni ziyadesiyle yapmaya çalışıyoruz. Bir ülke ve millet ödevi olan bu eğitim meselesine herkesin gönülden katkı verdiğini biliyorum. Bu okulda inşallah çok güzel hizmetler, çok güzel eğitim-öğretim imkanları doğacak. Ülkemizin geleceğine çok daha umutla bakabileceğiz."
Açılışın ardından Bakan Selçuk ve beraberindekiler, 20 derslikli okuldaki sınıfları ve atölyeleri gezip, öğrencilerle sohbet etti.
Eskişehir'de milletvekilleri, hayırseverler ve iş insanları ile de bir araya gelen Bakan Selçuk, kentteki eğitimi daha da ileri taşımak için birlikte yapılabilecek projelerle ilgili görüş alışverişinde bulundu. 
Bakan Selçuk daha sonra Eskişehir Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.