EMİNE ERDOĞAN, POLONYA CUMHURBAŞKANI DUDA'NIN EŞİ AGATA KORNHAUSER DUDA İLE PIKTES OFİSİ'Nİ ZİYARET ETTİ  
EMİNE ERDOĞAN, POLONYA CUMHURBAŞKANI DUDA'NIN EŞİ AGATA KORNHAUSER DUDA İLE PIKTES OFİSİ'Nİ ZİYARET ETTİ

EMİNE ERDOĞAN, POLONYA CUMHURBAŞKANI DUDA'NIN EŞİ AGATA KORNHAUSER DUDA İLE PIKTES OFİSİ'Nİ ZİYARET ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, resmî bir ziyaret için Türkiye'de bulunan Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Sebastian Duda'nın eşi Agata Kornhauser Duda ile Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi (PIKTES) ofisini ziyaret etti. Duda, Kovid-19 salgını sürecinde eğitim sisteminin işleyişi ve çocukların psikolojik durumlarının nasıl yönetildiğine ilişkin Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran'dan da bilgi aldı.  

Emine Erdoğan ve Kornhauser Duda'yı, Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran, Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi (PIKTES) ofisinde karşıladı. Daha sonra iki lider eşi, PIKTES Proje Ofisi'ne geçti.
 
Burada PIKTES Direktörü Erkan Açıkgöz tarafından Emine Erdoğan ve Kornhauser-Duda'ya projeye ilişkin sunum gerçekleştirildi. 
 
Sunum sırasında Emine Erdoğan, Suriyelilerin Türkiye'ye geldiklerinde Suriyeliler için oluşturulan kamplarda kaldıklarına dikkati çekerek bu kampların dünyanın en iyi kampları olduğunu belirtti.
 
Emine Erdoğan, Suriyeli mültecilere yapılan yardımların hâlen sürdüğü bilgisini vererek "Türkiye'nin Suriyeli kardeşlerimize gösterdiği dayanışma, tüm dünyaya örnek oldu." diye konuştu.
 
Kornhauser Duda da eğitimci olduğu için Suriyeli çocukların eğitimlerine ilişkin çalışmalarla ilgili bilgi almak istediğini dile getirerek bu nedenle PIKTES'i ziyaret ettiğini söyledi.
 
Kornhauser Duda, Kovid-19 salgını sürecinde eğitim sisteminin işleyişi ve çocukların psikolojik durumlarının nasıl yönetildiğine ilişkin Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran'dan da bilgi aldı.
 
Türkiye'nin Suriyeli mültecilere yönelik çalışmalarını ilgiyle dinleyen Kornhauser Duda, "Suriyeli çocuklar konusunda inanılmaz bir şekilde, kısa sürede çok büyük başarı göstermişsiniz, gerçekten bu çok zor. Sadece çocuklar değil, veliler de var. Bu yüzden çok kapsamlı bir çalışma." diye konuştu.
 
Avrupa Birliği'nin Suriyeli mülteciler için söz verdiği destek ödemelerini yapıp yapmadığını soran konuk first lady Duda'ya, AB'nin, 6 Milyar Avro taahhüdünün şu ana kadar sadece 2,7 milyar Avrosunu ödediği bilgisi verildi.
 
Verilen eğitimin, Suriyeli çocukların geleceği açısından önemine vurgu yapan Duda, "Çünkü çocuklar gelecektir. Şu an dünyanın geleceği sizin elinizde." değerlendirmesini yaptı.
 
Ziyaret sonunda Emine Erdoğan ve Agata Kornhauser Duda'ya Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü tarafından yapılan geleneksel Türk bebekleri takdim edildi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.