Erdem, Uganda Millî Günü Resepsiyonu´na katıldı  
Erdem, Uganda Millî Günü Resepsiyonu´na katıldı

Erdem, Uganda Millî Günü Resepsiyonu´na katıldı

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erden, Uganda Cumhuriyeti´nin millî günü dolayısıyla  düzenlenen resepsiyona katıldı.

Erdem, Uganda Millî Günü Resepsiyonu´na katıldı

Erdem, Uganda Cumhuriyeti Büyükelçiliği tarafından düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Uganda´nın millî gününü kutlayarak, Uganda’yı sosyal ve ekonomik alanlardaki ilerlemeleriyle Afrika kıtasında gelecek vaadeden bir ülke olarak gördüklerini söyledi. Türkiye-Uganda ilişkilerinin hızla geliştiğini memnuniyetle müşahede ettiklerini kaydeden Erdem, "Geçtiğimiz yıl Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Uganda’ya yaptığı ziyaret ülkelerimiz arasındaki ilişkilere yeni bir ivme kazandırmış. Bu aynı zamanda ülkemizden Uganda’ya Cumhurbaşkanı düzeyinde ilk ziyaret olma hasebiyle ayrı bir önem taşımıştır. Öte yandan, son dönemde ülkemizde düzenlenen uluslar arası toplantılar vesilesiyle Ugandalı Bakanları Türkiye’de ağırlamaktan ve iş insanlarımız arasında artan etkileşimden de ayrıca büyük memnuniyet duyuyoruz." diye konuştu.


Türkiye´de öğrenim gören Ugandalı öğrencilerin her iki ülke arasında köprü vazifesi gördüğünü dile getiren Erdem, şöyle devam etti: "Önümüzdeki dönemde de Ugandalı kardeşlerimize hükümetimizce burs verilmeye devam edilecek ve sayının arttırılmasına gayret edilecektir."


FETÖ darbe girişimine de değinen Erdem,  "FETÖ, yalnızca Türkiye için değil, kötü niyetli faaliyetlerini gerçekleştirdiği her ülke için tehlike arz etmektedir. 15 Temmuz sonrasında bazı Afrikalı dostlarımızın FETÖ iltisaklı kurum ve şahıslar karşısında süratle önlem almalarını takdir ediyoruz. Bu desteklerini hiçbir zaman unutmayacağız.


Uganda hükümetinden de bu süreçte tarafımıza gösterdikleri desteğin sürmesini bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

 

Erdem; Türkiye´nin, Afrika Ortaklık Politikası çerçevesinde, Uganda dahil, tüm Afrikalı kardeşleriyle, karşılıklı fayda ve ´Afrikalı sorunlara Afrikalı çözümler´ temelinde, iş birliği yapmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.