FATİH Projesi ve EBA Hannover CeBIT Fuarı’nda tanıtıldı  
FATİH Projesi ve EBA Hannover CeBIT Fuarı’nda tanıtıldı

FATİH Projesi ve EBA Hannover CeBIT Fuarı’nda tanıtıldı

Eğitimde FATİH Projesi ve EBA, CeBIT Hannover Uluslararası Bilişim Fuarı’nda tanıtıldı.

FATİH Projesi ve EBA Hannover CeBIT Fuarı’nda tanıtıldı

Bilişim sektöründe dünyanın en büyüğü olan uluslararası CeBIT Bilişim Fuarı, 70 ülke ve 200 bin profesyonel ziyaretçi katılımı ile Almanya’nın Hannover kentinde gerçekleştirildi. Hannover Fuar alanında gerçekleşen etkinlikte yaklaşık 3 bin firma yer aldı. Bu yıl CeBIT Hannover Uluslararası Bilişim Fuarı’nın teması “güvenlik” olarak belirlendi.

 

Türkiye bu fuara “MEB Eğitimde FATİH Projesi” standı ile katıldı. Ayrıca 35 Türk firması kendi stantları ile fuarda yer aldı. Fuarın en önemli teknoloji alanları; bilişim, bilgi işlem, bilgi teknolojileri,  telekomünikasyon, ofis araç gereçleri, görsel teknolojiler, bankacılık ürünleri, elektronik araç ve iç dizayn ile yeniliklerin sunulduğu araştırma ve geliştirme stantlarından oluştu.

 

FATİH Projesi standı yoğun ilgi gördü

Fuarda Millî Eğitim Bakanlığı adına Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce başarısı dünya ile paylaşılmak istenen Eğitimde FATİH Projesi ve projenin temel bileşenlerinden biri olan EBA’nın tanıtımı yapıldı. Çeşitli konularda iş birliği yapmak isteyen firmaların ve eğitim kuruluşlarının proje ile ilgili bilgiler aldığı standa yoğun ilgi oldu. Fuarda eğitimde yeni yaklaşımlar içinde teknoloji alanında atak yapmak isteyen ülkelerin, eğitim teknolojilerini en iyi şekilde eğitime entegre edebilmiş olan Millî Eğitim Bakanlığı standını özellikle ziyaret ettikleri gözlemlendi. Söz konusu bu ülke temsilcileri, FATİH Projesi konusunda iş birliği talebinde bulundular. 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.