GÜZEL SANATLAR LİSELERİNDE "KONSERVATUVAR" DÖNEMİ  
GÜZEL SANATLAR LİSELERİNDE

GÜZEL SANATLAR LİSELERİNDE "KONSERVATUVAR" DÖNEMİ

İstanbul Teknik Üniversitesi ile Türk müziği alanında eğitim iş birliği protokolü imzalandı.  

Milli Eğitim Bakanlığı, Türk müziği eğitimi alanında güzel sanatlar liselerinde program ve müfredat geliştirme süreçlerine destek için İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı ile iş birliğine gitti. Protokole, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Özer ve İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca imza koydu. Protokol kapsamında, İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Türk müziği eğitimi alanında güzel sanatlar liselerinde program ve müfredat geliştirme süreçlerine destek olacak, öğrenci ve öğretmenlere yönelik eğitimler düzenleyecek ve öğrencilerin ulusal ve uluslararası yarışmalara hazırlanmalarına katkı sağlayacak. 
 
Güzel sanatlar liselerinde eğitim seminerleri düzenlenecek
Protokol kapsamında, MEB güzel sanatlar liselerinin tümünde eğitim gören öğrencilere yönelik Türk müziği alanında eğitim seminerleri düzenlenecek. İlk uygulama, bu yılın nisan ve mayıs aylarında İstanbul´da bulunan güzel sanatlar liselerinde başlatılacak. İstanbul´daki güzel sanatlar liselerindeki müzik alan derslerinde İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı uzmanları görev alabilecek ve güzel sanatlar liselerinde görev yapan öğretmenlerin mesleki gelişimlerine yönelik eğitim programları düzenlenecek. 
 
Türk müziği aletleri yapımı öğretilecek 
İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı, güzel sanatlar liselerinde "Türk Müziği aletleri yapım sınıfının" kurulmasına destek olacak ve alet yapımıyla ilgili eğitimler verecek. Ayrıca Türk ve Batı müziği aleti yapımı konusunda ilgili okullara müzik aletleri temin edilmesine destek verilecek.  Protokol kapsamında, İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı uzmanları, müzik alan öğrencilerine yönelik ulusal ve uluslararası düzeyde düzenlenecek etkinlik ve yarışmalarda öğrencilerin hazırlanmasına destek olacak. İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı, orta öğretimden lisans, yüksek lisans, sanatta yeterlik ve doktora programlarına kadar geniş bir çerçevede eğitim veren dünyadaki ilk ve en büyük Türk müziği konservatuarı. 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.