Öğretmenlik başvuruları bugün sona eriyor  
Öğretmenlik başvuruları bugün sona eriyor

Öğretmenlik başvuruları bugün sona eriyor

15 bin öğretmen kadrosu için başvurular bugün sona erecek

Öğretmenlik başvuruları bugün sona eriyor

15 bin öğretmen kadrosu için başvurular bugün saat 18.00´de sona erecek.

Bakanlığa bağlı eğitim kurumlarının, öğretmen ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak ilk atama, açıktan ve kurumlar arası yeniden atama ve milli sporcuların ataması şeklinde olacak. Başvuruya esas taban puan ve kontenjan listesinde belirtilen alanlarda alım yapılacak.

15 bin öğretmen kadrosuna atama yapılmak üzere 29 Ocak´ta alınmaya başlanan başvurular, bugün saat 18.00´de son bulacak.

Başvuru ve atamaya ilişkin iş ve işlemler, kurumun "http://personel.meb.gov.tr/" internet sitesi üzerinden gerçekleştiriliyor.

 

28 Şubat mağduru öğretmenler de başvurabilecek

Bu yılki atamalarda, 28 Şubat mağduru öğretmen adayları için "40 yaş" sınırı kaldırıldığından gerekli koşulları sağlayan ancak daha önce yaş nedeniyle öğretmenlik başvurusu yapamayan adayların başvuruları da kabul edilecek.

15 bin öğretmen kadrosuna atama yapılacak alanlar ile başvuruya esas olacak taban puan ve kontenjan listesi, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü sitesinden açıklanmıştı. 

İlk atamalara ilişkin en fazla kadro; bin 430 ile ingilizce öğretmenliği branşı için tahsis edildi. Sınıf öğretmenliği için bin 322, ilköğretim matematik öğretmenliği için bin 50 ve  din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği bin 40 kadro açıldı

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.