ÖZEL EĞİTİM MESLEK OKULU MEZUNLARI YÜKSEKÖĞRETİME DEVAM EDEBİLECEK  
ÖZEL EĞİTİM MESLEK OKULU MEZUNLARI YÜKSEKÖĞRETİME DEVAM EDEBİLECEK

ÖZEL EĞİTİM MESLEK OKULU MEZUNLARI YÜKSEKÖĞRETİME DEVAM EDEBİLECEK

Bursa'da Nilüfer Özel Eğitim Meslek Okulunu ziyaret eden Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, burada yaptığı açıklamada, özel eğitim meslek okullarından mezun olanların 2022 yılından itibaren Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girebileceklerini bildirdi.

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer,  Bursa programı kapsamında Nilüfer Özel Eğitim Meslek Okulu'nu ziyaret etti.   
 
Okul ziyaretinde açıklamada bulunan Özer, Bakanlık olarak mesleki eğitimde elde edilen başarıyı ve deneyimleri özel eğitim meslek okullarına aktardıklarını belirtti.
 
Özer, konuşmasında şunları söyledi: "Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüze bağlı olarak faaliyet gösteren özel eğitim meslek okullarımızda 18 mesleki eğitim alanında eğitim verilmekte olup 81 ilde 184 özel eğitim meslek okulunda yaklaşık 13 bin öğrencimiz eğitim alıyor. Bu okullarımızdan mezun olanlar yükseköğretime devam edemiyorlardı. 1 Temmuz 2021'de yaptığımız düzenleme ile artık bu sorun ortadan kalktı. 2022 yılından itibaren bu okul mezunlarımız da YKS'ye girebilecekler."
 
Bursa Valiliği ile istihdam için iş birliği
Özer, özel eğitim meslek okulu mezunları ile ilgili ikinci önemli sorunun da istihdam olduğunu vurguladı.
 
İstihdam konusunda Bursa Valiliği koordinasyonunda yeni bir çalışma başlatıldığını ifade eden Özer, şöyle devam etti: "Odalarımız, sektör temsilcilerinin katkılarıyla öğrencilerimizin işletmelerde beceri eğitimi alabilmeleri ve mezuniyet durumunda da istihdam edilebilmeleriyle ilgili kapsamlı bir çalışma başlatıyoruz. Valiliğimiz tüm koordinasyonu sağlayacak ve sürecin başarılı olması için Bakanlık olarak her türlü desteği sağlayacağız. Desteklerinden dolayı Vali Yakup Canpolat'a şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca süreci birlikte yürüteceğimiz oda başkanlarına, paydaşlara ve sektör temsilcilerine sağlayacakları desteklerden dolayı teşekkür ediyorum."

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.