Özel Eğitimde Türkiye - Balkanlar Tecrübe Paylaşımı  
Özel Eğitimde Türkiye - Balkanlar Tecrübe Paylaşımı

Özel Eğitimde Türkiye - Balkanlar Tecrübe Paylaşımı

Türkiye´de özel eğitim uygulamalarındaki yenilikleri Balkanlarda bulunan dost ve kardeş ülkelerle paylaşmak, ilgili bakanlık yetkililerine ve özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilere eğitim veren öğretmenlere tanıtmak amacıyla “Özel Eğitimde Türkiye- Balkanlar Tecrübe Paylaşımı” projesi başlatıldı.

Özel Eğitimde Türkiye - Balkanlar Tecrübe Paylaşımı

Millî Eğitim Bakanlığı ve TİKA,  özel eğitim okullarının modernizasyonuna destek sağlanması amacıyla Bosna Hersek Eğitim ve Bilim Bakanlığı arasında İstanbul´da yapılan törenle iş birliği protokolü imzalandı.

 

Düzenlenen imza törenine Bosna Hersek Eğitim ve Bilim Bakanlığı Bakan Danışmanı Alden Kajtaz, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, TİKA Başkan Yardımcısı Birol Çetin ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci katıldı.

 

Törende konuşan Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, Bosna’ya yaptıkları ziyarette bütün kantonları gezdiklerini ve özel eğitim okulları hakkında bilgi aldıktan sonra karşılıklı tecrübe paylaşımına ihtiyacın orataya çıktığını söyledi. Dönüşte TİKA ile beraber protokolü hızlı bir şekilde hazırladıklarını ifaden eden Güngör, "TİKA bu konuda ufkumuzu daha da genişletti ve sadece Saray Bosna ile kısıtlamak yerine programı daha da genişleterek projenin adını Balkan Ülkeleri ile tecrübe paylaşımı diye değiştirdi." diye konuştu. Bu protokolle projenin ilk adımlarını attıklarını belirten Güngör şunları söyledi: "Bu projede öğretmen eğitimi, eğitim ortamlarının görülmesi, mesleki eğitim ortamlarının yeniden yapılandırılması gibi temel konuları burada konuşacağız. Biz özel eğitim okullarını, rehberlik ve araştırma merkezlerini, özel yeteneklilere eğitim veren bilim ve sanat merkezlerini ve özel eğitim sınıflarını içeren bir program hazırladık. Nisan ayının sonuna doğru da bu programı Bosna’da devam ettireceğiz."

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.