Tercih danışmanlığı hizmeti devam ediyor  
Tercih danışmanlığı hizmeti devam ediyor

Tercih danışmanlığı hizmeti devam ediyor

2016 Yılı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) uygulaması kapsamında 8. sınıf öğrencilerine, tercih dönemi süresince rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunmak üzere 3 bin 596 Tercih Danışmanlığı Komisyonu’nda rehberlik öğretmenleri ile tercih konusunda donanımlı öğretmen ve yöneticilerden oluşan 9 bin 708 tercih danışmanı hizmet ediyor.

Tercih danışmanlığı hizmeti devam ediyor

Komisyonlarda; görev alan tercih danışmanları tarafından; üst öğrenim kurumlarının seçiminde göz önünde tutulması gerekenler, okul kontenjanları ve okulun yüzdelik dilimleri, öğrencinin ilgi ve yeteneğinin alan seçimindeki önemi, tercih edilmesi düşünülen okulların önceden ziyaret etmenin önemi, okulların ulaşım, barınma imkanları ve fiziki şartları, kılavuzda yer alan özel şartlara dikkat edilmesi, yükseköğretime geçişteki başarı durumu gibi konularda hizmet sunuluyor.

 

Tercih Danışmanlığı Komisyonları, öğrenci ve velilerin kolay ulaşabileceği okul, çay bahçeleri, alışveriş merkezleri gibi halka açık yerlerde hizmet veriyor. Komisyonlara ilişkin bilgiler il/ilçe millî eğitim müdürlükleri ve mezun olunan okullardan öğrenilebiliyor. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) tercih danışmanlığı 15-29 Temmuz 2016 tarihleri arasında devam edecek.

 

Yükseköğretime geçiş tercih dönemi için 81 ilde kurulan 2 bin 989 komisyonda öğretmen ve yöneticilerden oluşan toplam 7 bin 849 tercih danışmanları aracılığı ile 26 Temmuz-02 Ağustos 2016 tarihleri arasında hizmet verilecek. 81 ilde oluşturulan toplam 6 bin 585 Tercih Danışmanlığı Komisyonu’nda 17 bin 557 tercih danışmanının görevlendirilmesi sağlandı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.