Uzaktan Öğrenme ve Materyal Geliştirme Konferansı  
Uzaktan Öğrenme ve Materyal Geliştirme Konferansı

Uzaktan Öğrenme ve Materyal Geliştirme Konferansı

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Uzaktan Öğrenme ve Materyal Geliştirme Konferansı" İstanbul´da başladı.

Uzaktan Öğrenme ve Materyal Geliştirme Konferansı

Konferansın açılışında konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ferda Yıldırım, örgün ve halk eğitimlerin önemini anlatarak, halk eğitim merkezlerinin çok iyi hizmetler yaptığını kaydetti.
 
Evden çalışmanın yaygınlaşmasıyla uzaktan eğitimin öneminin artacağını vurgulayan Yıldırım, "Ona göre insan yetiştirilmeli ve programlarımızı yeniden düzenlemeliyiz.Bu konuda genel müdürlüğümüzün çalışmaları var." dedi.
 
AB Türkiye Delegasyonu Eğitim Sektörü Yöneticisi Prof. Dr. Mustafa Balcı da 2006´da Türkiye´nin AB Yeterlilikler Çerçevesi´nin tarafı olmayı kabul etmekle çok önemli reformlar gerçekleştirdiğini, bu reformlardan birinin de Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün kurulması olduğunu belirtti.
 
Konferansın açılışından önce düzenlenen "Hayat Boyu Öğrenen bir Türkiye" temalı kısa film yarışması ödül töreninde birinciliği "Öğrenme Maratonu" adlı filmle Ali Ünlü, ikinciliği "Hayat Büyük Bir Okuldur" filmi ile Hakan Akyüz, üçüncülüğü ise "Hayat Boyu Sev" isimli filmle Vasıf Koçer aldı.
 
Yarın sına erecek konferansta, sunumlar, panel ve atölye çalışmaları yapılacak ve sığınmacıların eğitim öğretimine yönelik yaklaşımlar ele alınacak.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.