"YURT DIŞI GÖREVE UYUM SEMİNERİ"  

"YURT DIŞI GÖREVE UYUM SEMİNERİ"

Millî Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünce düzenlenen "Yurt Dışı Göreve Uyum Semineri"nin açılışı, Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran'ın katılımıyla Erzurum'da gerçekleştirildi.

MEB Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünce, Türk kültürünün yurt dışında tanıtılması ve yayılması, yurt dışındaki vatandaşların ve soydaşların kültürel bağlarının korunması, güçlendirilmesi ile Türk dilinin öğretilmesi amacıyla düzenlenen, "Yurt Dışı Göreve Uyum Semineri"  Erzurum'da gerçekleştirildi.
 
Seminerle ayrıca, 2019-2020 eğitim öğretim yılında görevlendirilecek 73 okutman ve 210 öğretmenin  yurt dışı görevlerinde ihtiyaç duyacakları teorik ve pratik bilgilerle donatılması, görev bölgelerindeki uyum sorunlarının en aza indirgenmesi, kendilerine yurt dışında destek olabilecek kurum ve kuruluşlar hakkında bilgi sahibi olmalarının sağlanması ile deneyimli öğretmenlerle tecrübe paylaşımında bulunmaları amaçlanıyor. 
 
Altı gün sürecek seminere, Bakan Yardımcısı Safran'ın yanı sıra AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Burcu Eyisoy Dalkıran, Erzurum Valisi Okay Memiş ile diğer ilgililer katıldı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.