ZİYA ÖĞRETMEN, ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞUYOR  
ZİYA ÖĞRETMEN, ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞUYOR

ZİYA ÖĞRETMEN, ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞUYOR

2023 Eğitim Vizyonu'nu "Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları" programıyla ülke genelinde öğretmenlerle paylaşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bu kez öğrencileriyle buluşuyor. Yaz tatili boyunca sürecek "Ziya Öğretmen Öğrencileriyle Buluşuyor" etkinliklerinin ilk durağı İstanbul'du.  Bakan Selçuk önce Validebağ Gemisi ardından da Adile Sultan Kasrı'nda İstanbul'un farklı ilçelerinden gelen lise öğrencileriyle buluştu.  

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İstanbul'dan başlayan program kapsamında Üsküdar Valide Sultan Gemisi'nde İstanbul'un farklı ilçelerinden gelen ortaöğretim öğrencileriyle kahvaltıda buluştu.
 
Konuşmasında, öğrencilerin kendi kimlik ve şahsiyetlerini oluşturması, bunun için de soru sormaları ve sorgulamaları gerektiğine işaret eden Selçuk, "Size 'iyi' veya 'kötü' denilen şeyi sorgulamanız lazım. Bizim şüphe etmemiz lazım. İlim dediğimiz şey canlıdır. Sizden beklenen muhakkak suretle kendinizi yetiştirmenizdir. Kimse sizi yetiştiremez, kendiniz yetiştirirsiniz. Lisede okuyan bir öğrencinin derslerde ne yaptığından daha çok ders dışında ne yaptığıyla çok ilgilenirim." diye konuştu.
 
Selçuk, yüksek puan almakla hayat başarısı arasında doğrusal bir ilişki olmadığını vurgulayarak, öğrencilere şöyle seslendi:
"Yüksek puan almak iyi bir şey ama bu, hayat başarısı için yetmeyebilir. Başarıyı garanti eden şey, hayatla bağlantılı olmak. Eğer siz sadece öğrencilik hayatınız boyunca soru çözdüyseniz, işe girdiğinizde size şunu soracaklar: Soru çözmeniz bizi ilgilendirmiyor, sorun çözebiliyor musunuz? Soru çözmek değil, sorun çözmek önemli. Sorun çözmek için de bütün öğrencilerin hayatı tanıması, sürekli farklı işlerde bulunması, değişik insanlarla tanışması, sivil toplum kuruluşlarında çalışması, gönüllülük faaliyetlerine katılması lazım. Bu, onların kimliğini, kişiliğini geliştirir. Tüketimin peşinde bir yere varamayız, üretimin peşinde olarak bir yere varırız. Üretimle hayatımızı zenginleştirirsek o zaman haz duymanız, hayattan keyif almanız kolaylaşır."
 
"Sınav kazanmak, dünyadaki akranlarınızla rekabet edecek birikime sahip olduğunuz anlamına gelmez"
Öğrencilerin sınav kazanmasının, dünyadaki akranlarıyla rekabet edecek birikime sahip olduğu anlamına gelmediğini belirten Selçuk, ortaöğretimde yeni yapılanma çalışmalarıyla gelişmelere paralel olarak lise mezunlarının beceri setlerinin daha da geliştirilmesi ve zenginleştirilmesinin hedeflendiğini söyledi.
 
Hayatta kolaylıkla ulaşılacak bir şey olmadığını belirten Selçuk, "Bizim sınırlarımız cetvelle çizilmedi. Bizim sınırlarımız ahlakla, kanla, bayrakla çizildi. Bu topraklarda durmak için nutuk, slogan, hamaset yetmez. Bu topraklarda bilimle, akıllı dururuz. Eğer akıl ve bilim bizim ölçümüz olursa, biz bu topraklarda bulunmayı hak ederiz." dedi.
 
Selçuk'un öğrencilerle sohbet ettiği ve fotoğraf çektirdiği programda, Güngören Gençosman İMKB Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan grup da konser verdi.
 
"Yeterince emek verirsek, yeterince çalışırsak hak ederiz"
 Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğleden sonra da Adile Sultan Kasrı Öğretmenevi Kampüsü'nde öğrencilerle bir araya geldi.
 
Selçuk, konuşmasında öğrencilerin hedeflerini yüksek tuttukları ölçüde insanlığa katkılarının artacağına işaret etti. Dünya ülkelerindeki eğitim sistemlerindeki kalite, bilim, üretim neyse Türkiye'de de öyle olmasını istediklerini ifade eden Selçuk, "Orta öğretimde bir değişim yapmaya çalışıyoruz. İlkokul ve ortaokulda da yapacağız. Bunu değişiklik olsun diye değil, zamanın ruhu neyi gerektiriyorsa onun için yapıyoruz. Bunu yaparken de hesapla, kitapla yapıyoruz, fizibilite yapıyoruz." dedi.
 
Selçuk, konuşmasının ardından öğrencilerin fotoğraf çektirme isteklerini de geri çevirmedi. 
 
Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin konseriyle başlayan programda, Bir Ses İki Hareket Projesi kapsamında horon ekibi bir gösteri sundu. 
 
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, etkinliğin sonunda halat çekme, yumurta taşıma, mas güreşi gibi geleneksel oyunlara da katıldı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.