BAKAN ÖZER, ANTALYA'DA UÇAK BAKIM TEKNOLOJİSİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNİ ZİYARET ETTİ  
BAKAN ÖZER, ANTALYA'DA UÇAK BAKIM TEKNOLOJİSİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNİ ZİYARET ETTİ

BAKAN ÖZER, ANTALYA'DA UÇAK BAKIM TEKNOLOJİSİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNİ ZİYARET ETTİ

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Antalya'daki Aksu Uçak Bakım Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde kurmayı planladıkları insansız hava aracı Ar-Ge merkezine 2,5 milyon liralık yatırım yapacaklarını söyledi.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Antalya'daki Aksu Uçak Bakım Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi. Atölyeleri inceleyen Özer, gazetecilere yaptığı açıklamada okulun uçak bakımı konusunda donanımlı, kaliteli, uluslararası standartlara uygun eleman yetiştiren bir okul olduğunu söyledi.
 
Ziyareti sırasında okul ile ilgili üç önemli karar aldıklarını dile getiren Özer, okulda İngilizce hazırlık olmadığını kaydetti. Havacılık sektöründe yabancı dilin önemine değinen Özer, okula İngilizce hazırlık sınıfını da koyacaklarını kaydetti.
 
İnsansız hava aracı Ar-Ge merkezine 2,5 milyon liralık yatırım
Türkiye'nin savunma sanayi konusunda önemli adımlar attığını aktaran Özer, "Bu okulumuzda İHA ile ilgili her türlü üretimin yapılacağı Ar-Ge merkezi kuracağız. Biliyorsunuz son zamanlarda savunma sanayimizde ülkemiz, hakikaten, ciddi bir atılım içinde. Artık tüm ekipmanlarını, savunma sanayi ile ilgili enstrümanlarını üretebilir duruma geldi ve giderek üretim kapasitesi ve çeşitliliği de artmaya başladı. Biz de Millî Eğitim Bakanlığı olarak bu süreçte Savunma Sanayii Başkanlığımızla çok koordineli bir şekilde yeni mesleki eğitim alanları açarak sürece destek veriyoruz. Bugünkü ziyaretimiz kapsamında da bu okulumuzda insansız hava araçlarıyla (İHA) ilgili Ar-Ge merkezini kurma kararı aldık. Buraya yaklaşık 2 buçuk milyonluk yatırım yapacağız. Dolayısıyla İHA ile ilgili her türlü Ar-Ge çalışmalarının yapıldığı önemli bir referans merkezi, mükemmeliyet merkezi olacak." diye konuştu.
 
Okuldan her yıl yaklaşık 90 öğrencinin mezun olduğunu belirten Özer, öğrencilerin sektörde istihdam edilmesi noktasında da çaba sarf edeceklerini bildirdi. Tüm havacılık sektöründeki firmaların güçleri ve kapasiteleri imkânında sürece destek vereceklerini dile getiren Özer, süreci ise Valiliğin koordine edeceğini aktardı.
 
Okulu dünyada referans olarak gösterilen uçak bakım ile ilgili mesleki teknik Anadolu Lisesi konumuna yükselteceklerini bildiren Özer, buraya hem eğitim kalitesi hem de altyapısı konusunda her türlü desteği vereceklerini belirtti.
 
"Dezenfektan, maske ihtiyacını mesleki eğitim okullarımız karşıladı"
Bakan Özer, Türkiye'de mesleki eğitimin uçak bakımından gastronomiye, turizmden biyomedikal cihaza ve mikromekanik teknolojiye kadar iş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu tüm elemanları yetiştiren, aynı zamanda devletin, toplumun ihtiyacı olan tüm ürünleri de üretebilen okullar hâline geldiğini söyledi.
 
Kovid-19 sürecinde de mesleki eğitimin önemli bir görev üstlendiğini aktaran Özer, "2020 Mart ayından itibaren Kovid-19 sürecinde toplumumuzun 81 ilinde ve tüm ilçelerde maskeden dezenfektana, yüz koruyucu siperlikten tek kullanımlık önlüğe, maske makinesine kadar tüm ihtiyaçlarını ortaöğretim seviyesinde eğitim veren meslek teknik eğitim okullarımız karşıladılar. Şu anda da salgın sürecinde yüz yüze eğitime devam ederken okullarımızın ihtiyacı olan temizlik malzemelerini, dezenfektanları mesleki okullarımızda üretiyoruz." ifadelerini kullandı.
 
Üretime katkı yapan öğretmen ve öğrencilere teşekkür eden Bakan Özer, Aksu Uçak Bakım Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğrencilerle Boeing 737-800 uçağı ile gerçek zamanlı simülatör uçuşuna katıldı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.