BAKAN ÖZER, ISPARTA İL EĞİTİM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI'NA KATILDI  
BAKAN ÖZER, ISPARTA İL EĞİTİM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI'NA KATILDI

BAKAN ÖZER, ISPARTA İL EĞİTİM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI'NA KATILDI

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, çeşitli programlara katılmak üzere gittiği Isparta'da ilk olarak Valiliği ziyaret etti. Valilik Şeref Defteri'ni imzalayan Özer, burada yaptığı açıklamada okullarda maske zorunluluğunun kaldırıldığını anımsatarak, artık öğrenci ve öğretmenlerin okula maskesiz geldiğini, bu üç günlük süreçte sahadan alınan geri beslemelerle öğretmen ve öğrencilerin maskesiz günleri ne kadar özlediğini gördüklerini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, kapalı mekânlarda maske kullanma zorunluluğunu tüm okullarda da kaldırdıklarını söyledi. Kovid-19 salgınından önceki günler gibi öğretmenlerin ve öğrencilerin okullara maskesiz geldiğini belirten Özer, bu tablonun özlendiğini vurguladı.
 
 "Cumhurbaşkanımızın desteğiyle bu sürece başladık"
6 Eylül'de başlayan eğitim-öğretim yılında kararlı bir şekilde tüm çalışma ekipleriyle Bilim Kurulunun tavsiyelerine riayet ederek yüz yüze eğitime başladıklarını hatırlatan Özer, "81 ilde 922 ilçede tüm öğretmenlerin desteğiyle eğitimin tüm kademelerinde hafta 5 gün eğitimi bugünlere taşıyabilmekten büyük mutluluk duyuyoruz." ifadelerini kullandı. Özer, kendilerine verdiği destekten dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederek "Bize inandı, 1,5 yıl aradan sonra artık okulların sürekli açık kalması gerektiğini, okulların açık kalmasının bir eğitim meselesi olmaktan çıkıp milli güvenlik meselesine dönüştüğünü ortaya koyduktan sonra Cumhurbaşkanımızın desteğiyle bu sürece başladık." diye konuştu.
 
Bakanlıktaki tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür eden Özer, gece gündüz demeden sahayı başarılı şekilde izleyerek rehberlik yaptıklarını, böylece bu sürecin başarıyla nihayete erdiğini dile getirdi. Özer, sürecin büyük kahramanlarının öğretmenler olduğuna dikkati çekerek öğretmenlerin 7 aydan beri tüm eğitim kademelerinde maskeyle ders anlattığını aktardı. Maskeyle ders anlatmanın çok zor olduğuna değinen Özer, öğretmenlerin büyük fedakarlık gösterdiğini kaydetti.
 
"Tüm öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum"
Özer, öğretmenlerin yüz yüze eğitime ara verilen dönemde valiliklerdeki vefa destek guruplarında da aktif çalıştığını belirterek "Ben tüm öğretmenlerimize ve Isparta'da bulunduğumuz için Isparta'daki tüm öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum." ifadesini kullandı. Bu sürecin küçük kahramanlarının ise öğrenciler olduğunu vurgulayan Özer, onların da okullarını ne kadar özlediklerini ve küçük yaşlarına rağmen 7 ayda maskeye, mesafeye ve hijyen kurallarına riayet ettiklerini gösterdiklerini aktardı.
 
Özer, Türkiye'de 18 milyon öğrenci ve 1,2 milyon öğretmenle devasa eğitim sistemi bulunduğuna işaret ederek okulları açık tutma yönünde gösterdikleri irade ve kararlılığın Türkiye'nin normalleşmesine katkı sağladığını ifade etti. Bayram tatilinden sonra eğitim öğretimin kaldığı yerden devam edeceğine dikkati çeken Özer, şöyle konuştu: "2021-2022 sezonunu başarılı bir şekilde nihayete erdirmiş olacağız. Her ilimizdeki, ilçemizdeki eğitimin kalitesini daha iyi noktalara taşımak için neler yapılabilir, sahadaki valilerimiz, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, il ve ilçe milli eğitim müdürlerimizle istişarelerde bulunuyoruz. Isparta'da eğitim çok iyi noktada, gayet sevindirici. Isparta'ya biz sadece eksikliklerini giderme değil, akranlarıyla daha iyi noktaya getirmek, sadece ülkede değil, dünyadaki akranlarıyla Ispartalı çocuklarımızı rekabet edebilme noktasına getirmek için neler yapabiliriz, ne gibi idari yatırımlar yapabiliriz, bunu değerlendireceğiz."
 
Isparta'ya 660 milyon liralık eğitim yatırımı müjdesi
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Valilikte katıldığı İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı'nın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Isparta'ya yeni eğitim binası yapmak ve mevcut bazı binaların güçlendirilmesi amacıyla 2022'de 250 milyon liralık yatırım planladıklarını ancak bugünkü ziyaretlerinde kentin mevcut koşullarını çok daha iyi hale getirmek açısından ilave yatırımlar yapma kararı aldıklarını söyledi.
 
Bu kapsamda 410 milyon liralık ilave yatırımla Isparta'nın eğitim yatırım bütçesini 660 milyon liraya çıkardıklarını belirten Özer, yatırımlarda ağırlığı güçlendirmelere verdiklerini aktardı. Özer, kentteki yaklaşık 75 okulun güçlendirilmesi için 250 milyon liralık ödeneği tahsis ettiklerini dile getirerek, kentte 2022 yılında güçlendirme yapılmamış hiçbir okulun kalmayacağını vurguladı. Okulların çatı, ıslak zeminle ilgili büyük onarımlarının yapılması, niteliklerinin artırılması, eksikliklerini giderilmesi ile ilgili 5 milyon liralık ödeneği Isparta'ya kazandırdıklarına değinen Özer, "İlave olarak Keçiborlu, Senir İlkokulu 12 derslikli, Muzaffer Türkeş İlkokulu 24 derslikli, Eğirdir Atatürk Ortaokulu 8 derslikli, merkezde Zafer Ortaokulu 24 derslikli okullarımızı da yeni yatırım planımıza eklemiş oluyoruz." ifadelerini kullandı.
 
Özer, bakanlık olarak bu dönem en fazla öncelik verdikleri alanlardan birinin okul öncesi eğitim ve okullaşma oranlarının yükseltilmesi olduğuna işaret ederek, "Son 20 yıl içinde eğitimin tüm kademelerinde okullaşma oranlarımız OECD (Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü) ortalamalarına yaklaştı. Gerçekten devasa yatırımlar yapıldı ve devrimsel bir dönüşüm yaşandı." diye konuştu. En fazla geliştirme ve iyileşme alanı olarak okul öncesi eğitimin yer tuttuğuna dikkati çeken Özer, bu eksikliği gidermek için 3 bin yeni anaokulunu yapacaklarını, bunların yapımıyla ilgili tüm süreçlerin tamamlandığını kaydetti.
 
Bakan Özer, bu kapsamda 112 anaokulunun hizmete alındığını dile getirerek, şu bilgileri verdi: "264 anaokulunun ihalesi tamamlandı, geriye kalan tüm anaokullarıyla ilgili süreçler devam ediyor. Bu süreçler içerisinde Isparta'mızı unutmadık, 5 anaokulunun biri Yalvaç, biri Sütçüler, 3'ü de merkezde olmak üzere 5 yeni anaokulunu Isparta'mıza kazandıracağız. Özel çocuklarımızın eğitim aldığı 12 derslik ve bir anaokulunu inşallah Isparta'ya yapmış olacağız. Bir taraftan güçlendirmeler, bir taraftan yeni anaokulu, ilkokul, ortaokullarla, bir taraftan bakım onarımlarla Isparta'nın mevcut altyapısını çok daha güçlü hale getirmiş olacağız. Bundan sonraki ziyaretlerimizde de bu vermiş olduğumuz yatırımların hangi aşamaya geldiğini ve gerekirse ilave yatırımları ekleme sözünü vermiş olalım. Bu 660 milyonluk eğitim yatırımının Isparta'mıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah el birliği yaparak Isparta'mızı çok daha iyi yerlere taşıyacağız. Buna yönelik inancımız ve kararlılığımız tam. Eksiklikleri gidermede daha iyi noktalara taşımayla ilgili de her türlü çabayı sarf edeceğiz."

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.