BAKAN ÖZER, KAYSERİ'DE OSMAN ULUBAŞ EĞİTİM KAMPÜSÜNÜN AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI  
BAKAN ÖZER, KAYSERİ'DE OSMAN ULUBAŞ EĞİTİM KAMPÜSÜNÜN AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

BAKAN ÖZER, KAYSERİ'DE OSMAN ULUBAŞ EĞİTİM KAMPÜSÜNÜN AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kayseri programı kapsamında Melikgazi ilçesinde içinde anaokulu, ilkokul, ortaokul ve spor salonu bulunan Osman Ulubaş Eğitim Kampüsünün açılış törenine katıldı.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde Osman Ulubaş Eğitim Kampüsünün açılış törenindeki konuşmasına, hayırsever Osman Ulubaş ve eşi Hayriye Ulubaş'a teşekkür ederek başladı.
 
Kentteki ilk durağı olan Valilikte yapılan il eğitim değerlendirme toplantısında Kayseri'nin eğitim alanında geldiği noktayı ayrıntılı bir şekilde değerlendirdiklerini dile getiren Bakan Özer, Kayseri'nin 690 milyon liralık 2022 yılı eğitim yatırımı bütçesini 1 milyar 477 milyon liraya çıkardıklarını belirtti. Bunun bir başlangıç olduğunu kaydeden Özer, Kayseri'nin eğitim yatırımı bütçesinin 1,5 milyar lira ile kalmayacağını söyledi.
 
Yirmi yıllık dönemde eğitimde gelinen noktaya da değinen Özer, 2000'li yıllarda Türkiye'de okul öncesi, ortaöğretim ve yükseköğretimdeki okullaşma oranlarının yüzde 50'nin altında olduğunu ifade ederek şunları söyledi:
 
"5 yaştaki, okul öncesindeki okullaşma oranı yüzde 11'di. Bugün yüzde 94. Ortaöğretimdeki okullaşma oranı yüzde 44'tü. Bugün yüzde 95. Yükseköğretimdeki net okullaşma oranı yüzde 14'tü, bugün yüzde 48. Yani ilk kez bir ülkenin en kalıcı sermayesi olan beşeri sermayesinin niteliğini artırmada en etkin enstrüman olan eğitim, ilk kez bu kadar verimli bir şekilde kullanıldı. Türkiye'deki eğitim sisteminde 300 binler civarında derslik vardı. Bugün 857 bin derslikli bir eğitim sistemimiz var. 57 bin 108 okulumuz var. 146 bin binamız var. 2000'li yıllarda eğitim sistemindeki öğretmen sayısı 500 bindi. Şu an gelinen noktada 19,1 milyon öğrencinin, 1,2 milyon öğretmenin olduğu devasa bir eğitim sistemine sahip olduk."
 
150'ye yakın ülkenin nüfusundan daha büyük bir eğitim sistemine sahip olan Türkiye'de son yirmi yılda eğitimin önünde engel oluşturan katsayı ve başörtüsü yasağı gibi antidemokratik uygulamaların da kaldırıldığını belirten Özer, "Özellikle yüksek öğretim alanında ciddi travmalar, acı hikâyeler ortaya çıkmıştı. Kendi ülkesini terk edip yurt dışında eğitime devam etmek zorunda kalan başörtülü kadınlarımız vardı. Bugünlerde eleştirmek çok kolay. Bugünlerde söz söylemek çok kolay ama söz söylemek, yapanın hakkıdır. Sorunları gidermek için çabalayanların hakkıdır." ifadelerini kullandı.
 
Son yirmi yılda her zaman en büyük bütçeyi eğitime ayırdığı için ve eğitimde demokratikleşme sağladığı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarını ileten Özer, Millî Eğitim Bakanlığının da bu başarı hikâyesine katkı sunmak için tüm personeliyle gece gündüz demeden çalıştığını söyledi.
 
Eğitim konusunun bir ülkenin kaderini belirleyen, vebali en büyük konu olduğunu ifade eden Özer, "Allah'a şükür, gece gündüz demeden bu ülkenin çocuklarına nitelikli eğitim ulaştırmak ve başarılı olabilmeleri için 1,2 milyon öğretmenimizle birlikte el ele vererek çalışmaya devam ediyoruz, çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
 
Özer, "Cumhurbaşkanımızın kucaklayıcılığında ve herkesi içine alan bu gönül coğrafyasının çok daha güçlü olması için el birliği yapacağız." diye konuştu.
 
Özer, konuşmasının sonunda hayırseverlere ve emeği geçenlere teşekkür ederek okulların öğrencilere, öğretmenlere, anne ve babalara hayırlı uğurlu olmasını diledi.
 
Programdan sonra Osman Ulubaş Sümer Ortaokuluna giderek burada öğretmenler odasını ziyaret eden Özer, öğretmenlerle sohbet etti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.