BAKAN SELÇUK, "TELAFİDE BEN DE VARIM" KAPSAMINDA EYMİR'DE ÖĞRENCİLERLE BİSİKLET SÜRDÜ  
BAKAN SELÇUK,

BAKAN SELÇUK, "TELAFİDE BEN DE VARIM" KAPSAMINDA EYMİR'DE ÖĞRENCİLERLE BİSİKLET SÜRDÜ

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Telafide Ben de Varım" etkinlikleri kapsamında, öğrencilerle buluştu. Etkinlikler çerçevesinde Ankara'daki Eymir Gölü etrafında öğrencilerle birlikte bisiklet turu yaptı. Etkinliğin ardından basın açıklamasında bulunan Bakan Selçuk, Türkiye'de 500 bine yakın etkinlik olduğu ve bu etkinliklerin her birine öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin telafidebendevarim.meb.gov.tr adresinden erişebileceğini hatırlatarak "Bu salgın dönemindeki içe kapanmanın, bu içeride kalmanın getirdiği daralmanın bir açılımı olsun istiyoruz. Çocuklarımızla birlikte Türkiye'nin her yerinde, her gün bu tür faaliyetler yapalım istiyoruz." diye konuştu.

"Telafide Ben de Varım" etkinlikleri kapsamında, Ankara'daki Eymir Gölü etrafında öğrencilerle birlikte pedal çeviren Bakan Selçuk, öğrencilerle sohbet etti, yakından ilgilendi.
 
Etkinliğin ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Bakan Selçuk, gençlerle beraber olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Bütün Türkiye'de 500 bine yakın etkinliğimiz var. Bu etkinliklerin her birine öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz, telafidebendevarim.meb.gov.tr adresinden erişebilirler. İlçelerinde, illerinde, okullarında hangi etkinlikler var, bunlara ulaşabilirler. Bu salgın dönemindeki içe kapanmanın, bu içeride kalmanın getirdiği daralmanın bir açılımı olsun istiyoruz. Çocuklarımızla birlikte Türkiye'nin her yerinde, her gün bu tür faaliyetler yapalım istiyoruz." diye konuştu.
 
Amaçlarının çocukların sporla ilişkisini daha da güçlendirmek olduğunu ifade eden Selçuk, "Çünkü biz sporun sadece fiziksel bir eğitim olduğunu düşünmüyoruz. Spor aslında duygusal ve zihinsel enerjiyi de artıran bir faaliyet. Dolayısıyla çocuklarımızın küçük yaştan itibaren sporla ilgilenmelerini de önemsiyoruz. Bilim kampları, badminton, aklınıza hangi spor dalı geliyorsa hepsinin faaliyetleri var." değerlendirmesinde bulundu.
 
"Türkiye'nin her yeri bir eğitim sahası oldu"
Etkinliklerin düzenlenmesine katkı veren Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve belediyelere teşekkür eden Bakan Selçuk, "Bütün imkânlarını açtılar ve Türkiye'nin her yeri bir eğitim sahası oldu. Okullarımızın yaklaşık yarısı kendi imkânları çerçevesinde bu faaliyetleri düzenliyor. Öğretmenlerimiz katkı sağlıyorlar." dedi.
 
Eymir Gölü etrafında düzenlenen etkinlik hakkında da bilgiler veren Selçuk, şöyle konuştu: "Burada gençlerle beraber, öğretmenlerimizle beraber bir faaliyetin içindeyiz. Bunu birlikte yaparak birlikte iyileşeceğiz, birlikte canlanacağız ve yeni döneme çok daha dinç bir şekilde çıkmak gibi bir amacımız var. Çocuklar sürekli bana mesaj veriyorlar, 'Bunları devam ettirecek misiniz?' diye. Elbette ettireceğiz. Yazın da ondan sonra da iklim koşulları el verdikçe tabi ki devam ederiz."
 
"Telafide Ben De Varım" programlarına hem öğrenci hem de öğretmen kanadında yoğun katılım olduğunun altını çizen Bakan Selçuk, "Öğrencilerimizin yarısına yakını buna katılıyor. 8 milyona yakın öğrencimiz katılıyor ve gün gün de artıyor. Diğer taraftan 300 bin civarında öğretmenimizin başvurusunu da aldık ki bu başvurular daha da artıyor." diye konuştu.
 
Gaziantep'te öğretmenlerin paintball etkinliğine katıldığını hatırlatan Bakan Selçuk, "Uzaktan birbirimizi boya ile vurmak noktasında bir faaliyet yapılırken bana öğretmenlerden çok atış geldiğini de gördüm. Esprisini de yaptık hatta aramızda. Öğretmenler bir taraftan enstrüman eğitimi, halk oyunları eğitimi ve masal anlatıcılığı ile ilgileniyorlar; diğer taraftan da öğrencilerimiz kapalı kalmanın getirdiği sıkıntıları atmak için ellerinden geleni yapıyorlar." diye konuştu.
 
Selçuk, ayrıca yeni dönemde okulların açılması ile ilgili "Hedefimiz Eylül'ün başında okulları açmak. Onun için her türlü hazırlığımız da tamam." dedi.
 
Basın açıklamasının ardından öğrencilerle kahvaltıda bir araya gelen Bakan Selçuk, kahvaltı sonrası bisiklet turuna devam etti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.