BARTIN BÖLGESİNDE MADENCİLİK MESLEK LİSESİ AÇILACAK  
BARTIN BÖLGESİNDE MADENCİLİK MESLEK LİSESİ AÇILACAK

BARTIN BÖLGESİNDE MADENCİLİK MESLEK LİSESİ AÇILACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada Bartın bölgesinde madencilik alanında meslek lisesi açılacağını söyledi.   

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bartın bölgesinde madencilik alanında meslek lisesi açılacağını söyledi. 
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplantı sonrası yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: 
"Ülkemizin bir daha böyle felaketlerle maruz kalmaması için gereken çalışmaları yürütüyoruz. Bu çerçevede, Aralık 2021'de mesleki eğitim merkezlerinin yetişmiş insan gücü ihtiyacımızı daha yüksek oranda karşılamasını sağlamaya dönük bir değişikliğe gitmiştik. Hedefimiz bu yıl sonuna kadar 1 milyon gencimizin çırak, kalfa ve usta olarak mesleki eğitim merkezlerinde yetişmesini sağlamaktı. Daha önce 159 bin olan mesleki eğitim merkezlerindeki kayıt sayısı, şu anda 910 bine yükselmiş durumdadır. Kasım ayında yıl sonu hedefimize ulaşacağımız ve sonrasında da hedefi geçeceğimiz anlaşılıyor. Ayrıca, mesleki ve teknik liseleri gençlerimiz için cazip hale getirecek ilave düzenlemelerin hazırlıkları içindeyiz. Bartın'daki benzeri kazaların önüne geçmek için atacağımız adımlar arasında bölgede madenciliğe özel bir meslek lisesi açma projesi de bulunuyor."

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.