MEB İLE KIZILAY ARASINDA ACİL DURUM YÖNETİMİ VE İLK YARDIM EĞİTİMİ ALANINDA İŞ BİRLİĞİ  
MEB İLE KIZILAY ARASINDA ACİL DURUM YÖNETİMİ VE İLK YARDIM EĞİTİMİ ALANINDA İŞ BİRLİĞİ

MEB İLE KIZILAY ARASINDA ACİL DURUM YÖNETİMİ VE İLK YARDIM EĞİTİMİ ALANINDA İŞ BİRLİĞİ

Millî Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Kızılay Derneği arasında "Gönüllülük ve Acil Durum Yönetimi" ile "İlk Yardım Eğitimleri" alanında iş birliği yapmak üzere iki protokol imzalandı. Hayata geçen protokol kapsamında, 81 ildeki okullarda milyonlarca öğrenci ve öğretmen Kızılay faaliyetlerine gönüllü katılarak ilk yardım eğitimi alacak.

Millî Eğitim Bakanlığında gerçekleşen iş birliği protokolü, MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürü Levent Özil ile Türkiye Kızılay Derneği Başkanı İbrahim Altan tarafından imzalandı.
 
"Gönüllülük ve acil durum yönetimi" alanında yapılan iş birliğiyle doğal afetler, salgın hastalıklar, küresel iklim değişikliği, savaş, yangın felaketi gibi konularda okul ve kurumlarda muhtemel durumlar için önleyici ve sınırlandırıcı tedbirlerin alınması, süreçlerin hassasiyetle yönetilmesi amaçlanıyor.
 
Böylece protokolle okul yöneticileri, öğretmen ve öğrencilerle eğitim, tatbikat, kamp, seminer, kurs ve çalıştaylar geçekleştirilecek.
 
İş birliği protokolüyle çevreye duyarlı toplum oluşturulmasına yönelik arama kurtarma ve tahliye faaliyetleri kapsamında kamp, doğa yürüyüşleri, doğa sporları gibi sosyal etkinlikler ve faaliyetler düzenlenecek. MEB AKUB Ekip üyelerine ve öğretmenlere lider eğitici eğitimleri düzenlenecek.
 
Ayrıca okullarda Kızılay ve Kan Bağışı Kulübü, Afet Hazırlık Kulübü, Çevre Koruma Kulübü, Sağlık ve Güvenlik Kulübü gibi kulüplerde görev alan öğrencilere yönelik Liderlik Eğitimleri düzenlenecek.
 
81 ildeki milyonlarca öğrenci ve öğretmen, ilk yardım eğitimi alacak
Millî Eğitim Bakanlığının Kızılay ile iş birliği yaptığı ikinci protokol ise ilk yardım eğitimleri alanında oldu.
 
Protokolle öğrencilerin sağlıklı ve güvenli ortamlarda eğitim almalarını sağlamak üzere okul ve kurumlarda sunulan ilk yardım faaliyetleri çerçevesinde eğitim, denetim, seminer, çalıştay, proje gibi konularda iş birliği yapılacak.
 
İmzalanan protokol sayesinde; öğretmen, öğrenci ve diğer çalışanlar ile velilere yönelik ilk yardım eğitimlerinin artırılması, ilk yardım bilincinin yaygınlaştırılması için kamu spotları hazırlanacak. İlk yardım temalı ulusal ve uluslararası projelerin hazırlanması ve yürütülmesi, ilk yardım mobil uygulamasının geliştirilmesi, ilk yardım konusunda video ve animasyonların hazırlanması, özel eğitime ihtiyacı olan bireylere yönelik ilk yardım hizmetleri alanında eğitim materyalleri hazırlama çalışmalarının yapılması hedefleniyor.
 
Millî Eğitim Bakanlığınca yürütülen "Çocuklarımız İlk Yardımla Daha Güvende" projesinin "Görevimiz İlk Yardım" mottosu ile verilen eğitimlerle bugüne kadar okul ve kurumlarda görev yapan toplam 129 bin 926 öğretmene uluslararası akreditasyona sahip Türk Kızılayı İlk Yardımcı Sertifikası ve Kimlik Kartı verildi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.