MESLEK LİSELİLER GAZİANTEP'TE GÜNLÜK 50 BİN EKMEK ÜRETECEK  
MESLEK LİSELİLER GAZİANTEP'TE GÜNLÜK 50 BİN EKMEK ÜRETECEK

MESLEK LİSELİLER GAZİANTEP'TE GÜNLÜK 50 BİN EKMEK ÜRETECEK

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in katılımıyla Gaziantep İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü imzalandı.

Gaziantep İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında mesleki ve teknik Anadolu liselerinde okuyan öğrencilerin işbaşında eğitim almasının sağlanması ve halkın kaliteli ve ucuz ekmeğe ulaşımının temin edilmesi amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.
 
Protokol kapsamında GAHİB Halıcılık ve Dış Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, döner sermaye kapsamında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi için günlük 50 bin adet ekmek üretecek.
 
Protokol imza töreni öncesinde bir konuşma yapan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kovid-19 sürecinde mesleki eğitimin üretim kapasitesinin artırılarak maskeden dezenfektana, siperlikten maske makinesine kadar vatandaşların ihtiyaç duyduğu tüm ürünlerin hızla üretildiğini belirtti. 
 
Bunun mesleki eğitimin atıl duran kapasitesinin büyüklüğünü gösterdiğini vurgulayan Özer sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Aslında bu 28 Şubat müdahalesinin toplumda nasıl uzun vadeli bir felç etkisi yaratma niyetiyle yola çıktığını da göstermiş oldu. Bunlar çok kritik müdahaleler. Tesadüfen değil. Yani bir taraftan din öğretimiyle ilgili, bir taraftan mesleki eğitimle ilgili öyle bir müdahale yapılıyor ki önümüzdeki on yılınızı, yirmi yılınızı mahvediyor. Ve eğitim sistemini çok farklı bir noktaya taşıyor. Elhamdülillah bugün artık sorunlardan değil yeni hikâyelerden bahsediyoruz."
 
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Gaziantep İl Millî Eğitim Müdürlüğünün birlikte mesleki eğitim okulları tarafından üretilen ekmeklerin satışını başlatacağını belirten Özer "Büyükşehir Belediye Başkanımız mesleki eğitimdeki bu üretim kapasitesini desteklemek için çok önemli bir projeye imza atmış oluyor. Günlük 50 bin ekmek üretilecek. Bu ekmek konusu, 3 aylık bir hikâye. Aslında niyet edildiği zaman ne kadar hızlı mesafe alındığını göstermesi anlamında da çok kıymetli bir şey..." dedi.
 
Özer; mesleki eğitimde yıllardır güzel projelere imza atıldığını, Meslek Liseleri Ailelerle Buluşuyor Projesi kapsamında öğrencilerin okul çevresinde bulunan imkanları kısıtlı vatandaşların evinin onarımı, tamiratlarını, yaşlıların saç bakımını ücretsiz bir şekilde yaptığını kaydetti. 
 
Fiyat artışları ekmekle ilgili spekülasyonlar sonrası mesleki eğitimde bu alana girilmesine karar verdiklerini söyleyen Bakan Özer, şunları söyledi: 
 
"Kısa sürede meslek liselerinin içerisinde 15 ekmek fabrikası kurduk. Günlük üretim kapasitesini 250 bine çıkarttık. İnşallah 2022'nin sonuna kadar 1 milyona çıkartacağız. Ramazan ayında o meslek liselerimiz, melek gibi gariban vatandaşlarımızla buluştular. Evlerinde tamirat yaptıkları gibi pidelerini, ekmeklerini üreterek ücretsiz olarak evlere teslim ettiler. Yaklaşık 100 bin haneye ulaştılar. Üretirseniz paylaşabileceğiniz şeylerin çeşitliliği artmaya başlıyor. Üretirseniz ayakta durabiliyorsunuz."
 
Bu projeden sonra Gaziantep'te tarım alanında bir açılım yapacaklarını söyleyen Bakan Özer, bunun için Tarım ve Orman Bakanlığı ile ciddi bir atılım yaptıklarını hatırlattı. Bundan sonra sadece eğitimi değil Millî Eğitim Bakanlığına ait arazilerdeki üretim kapasitesini de Tarım Bakanlığı ile birlikte şekillendireceklerini belirten Özer, "Çok basit bir örnek vereyim. O kadar büyük kapasitemiz var ki Bursa'da II. Abdülhamit tarafından açılan Hamidiye Mesleki Teknik Anadolu Lisesinin 450 dönümlük arazisi var. Şimdi orada her türlü tarım ürününü üreterek girişte de satış reyonunu koyarak vatandaşımızın hizmetine sunduk. Aynı şeyi inşallah bir sonraki gelişimizde Gaziantep'te yapacağız. Büyükşehir Belediye Başkanımızla, Sayın Valimizle birlikte tarımla ilgili yeni bir hikâyenin ilk startını inşallah Gaziantep'ten vereceğiz." diye konuştu.
 
Özer, projeye emek veren Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Nazan Şener'e, il millî eğitim müdürü ve çalışma arkadaşlarına,  meslek lisesi öğrencilerine büyük bir açılım yaptığı için Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e ve Gaziantep'te eğitimin en büyük destekçilerinden olduğunu belirttiği Vali Davut Gül'e teşekkür ettiğini belirtti. 
 
Konuşmalar sonrası taraflarca protokol imzalandı.
 
"Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi kapsamında 350 bin kitap dağıtım töreni
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Gaziantep'teki programı kapsamında Gaziantep Valiliği ve Büyükşehir Belediyesince "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi kapsamında okul kütüphanelerine 350 bin kitap dağıtım törenine katıldı. 
 
Törende bugün Gaziantep'te önce mesleki eğitim merkezine devam eden öğrencilere burs verilmesi, ardından meslek liselilerce üretilen günlük 50 bin ekmeğin Gazianteplilerle buluşturulması ve son olarak okul kütüphanelerine kitap dağıtımı gibi hayırlı işlerin açılışını katıldığını belirten Bakan Özer, şöyle konuştu: 
 
"Biz Millî Eğitim Bakanlığı olarak öğrencilerimizin sadece akademik becerilerini güçlendirmek için değil aynı zamanda onları kültür, sanat, spor alanında da güçlü gençler olarak yetiştirmek için çaba sarf ediyoruz. İstiyoruz ki gençlerimiz çevik olsunlar ama aynı zamanda bu coğrafyada kültürümüzü,  nereden geldiğimizi, nereye gittiğimizi, değerlerimizi bilsinler. Onları hissettirsinler. Onun için 26 Ekim 2021 tarihinde Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayesinde çok önemli bir proje başlattık. "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesiyle iki ay gibi kısa sürede Türkiye'den 16 bin 361 kütüphane yaptık. Proje öncesi 28 milyon olan kütüphanelerdeki kitap sayısını da bugün 70 milyona çıkarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Valiliklerimiz, belediye başkanlarımız, büyükşehir belediye başkanlarımızla bu süreci inşallah böyle dalgalandıra dalgalandıra gençlerimizin baktığı her yerde kitap göreceği bir ortamı inşallah yeşerteceğiz. Bugün dile kolay 350 bin kitap dağıtıyoruz. Necip Fazıl'dan Cemil Meriç'e, Ahmet Hamdi Tanpınar'a kadar gönül coğrafyamızda gençliğimizde yer etmiş olan aydınların, sanat adamlarının, kültür insanlarının kitaplarını öğrencilerimiz ücretsiz olarak alacaklar."
 
Gençleri sevgi ve muhabbetle selamladığını belirten Bakan Özer, projeye emek veren herkese şükranlarını sunduğunu ifade etti.
 
Bakan Özer, Gaziantep'te üniversite öğrencilerinin mezuniyet törenine katıldı
Gaziantep'de Hasan Kalyoncu Üniversitesi öğrencilerinin mezuniyet heyecanına ortak olan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, gençlerle buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 
 
Mezuniyeti "Uzun yıllar verilen emeklerin, çekilen çilelerin unutulduğu ve mutluluğun paylaşıldığı, mutluluğun tüm paydaşlarının bir araya geldiği bir an." diye tanımlayan Bakan Özer, en önemli yatırımın insana yapılan yatırımın olduğunun altını çizdi. Bir ülkenin en kalıcı ve sürdürülebilir sermayesinin beşeri sermaye olduğunu anımsatan Özer; üniversitenin mütevelli heyetine, öğrencilerin ailelerine ve akademisyenlere şükranlarını sunduğunu kaydetti. 
 
Son 20 yıl yılda Türkiye'nin eğitimdeki rekabet gücünün arttığını belirten Özer, okul öncesinden yükseköğretime kadar tüm kademelerde eğitime erişimin kolaylaştığını söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"2000'li yıllarda yükseköğretimdeki okullaşma oranları yüzde 14'ken bugün yüzde 48'lerin üzerine çıktık. Ülkemizin gençlerinin yükseköğretime erişimleri kolaylaştırıldı. Ülkemizin insan kaynağının, beşeri sermayesinin niteliğini artıracak, geleceğe umutla bakan, başarı hikâyeleri ortaya koyan gençlerin sürekli eğitim alabilmeleriyle ilgili çok önemli açılımlar gerçekleştirdik."
 
İlk kez kız çocuklarının okullaşma oranının erkek çocuklarını geçtiğini kaydeden Özer,  "Eğitimin tüm alanlarına yapmış olduğu yatırımlar, eğitime her yıl bütçeden en büyük payı ayırması aynı zamanda eğitimin demokratikleşmesi, başörtüsü yasaklarından katsayı uygulamalarının kalkmasına kadar toplumsal taleplere cevapların hızlı bir şekilde üretilmesindeki destekleri, katkılarından dolayı Gaziantep'ten Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a da en içten şükranlarımı arz etmek istiyorum." dedi.
 
Eğitim fakültesinden mezun olan gençlerin ülkenin geleceğini yetiştireceğini, çocukların eğitiminde çok önemli misyonlar üstleneceğini belirten Özer, mezunları kutladı. Bu ülke için yapılacak her türlü fedakârlığın az olduğunu dile getiren Bakan Özer, "El ele vererek tüm dünyaya merhametin, barışın, dostluğun dilinin bu topraklardan çıkacağını göstereceğiz." dedi.
 
Konuşmaların ardından diploma törenine geçildi. Dereceye giren öğrencilere plaketleri verildi. Özel eğitim öğretmenliği bölümü birincisi plaketini Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in eşi Nebahat Özer'den aldı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.