MESLEK LİSESİNDE ÜRETİLEN MASKE VE BEZ ÇANTALAR, 10 ÜLKEYE İHRAÇ EDİLİYOR  
MESLEK LİSESİNDE ÜRETİLEN MASKE VE BEZ ÇANTALAR, 10 ÜLKEYE İHRAÇ EDİLİYOR

MESLEK LİSESİNDE ÜRETİLEN MASKE VE BEZ ÇANTALAR, 10 ÜLKEYE İHRAÇ EDİLİYOR

Denizli Osman Aydınlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde kurulan tekstil atölyesinde üretilen medikal maske ve bez çantalar, ihracatçı firmalar aracılığıyla yaklaşık 10 ülkeye gönderiliyor.

Bünyesinde "Giyim Üretim Teknolojisi Bölümü" de bulunan Denizli Osman Aydınlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yeni tip koronavirüs sürecinin başında, kamu kurumlarının kullanımı için medikal maske üretimine başlandı.
 
Artan talep üzerine üretim, 36 metrekarelik sınıftan okulun bodrum katındaki 186 metrekarelik sığınakta kurulan atölyeye taşındı. Alınan son teknoloji ürünü tekstil makineleriyle günlük 5 bine ulaşan medikal maske üretimine, tekstil ürünlerinin konulabildiği çok amaçlı bez çanta da eklendi.
 
Fabrika ayarında üretim yapmaya çalışan öğrenciler, iç ve dış piyasaya maske dikiyor. İlk zamanlarda 200 çanta, 500 maske üretebilen okul, 2 yıl içinde bu sayıları katladı.
 
Okul; atölyedeki üretimle 2020'de 3 milyon 729 bin lira, geçen yıl 2 milyon 464 bin lira ciro elde etti. Bu yılki ciro ise 634 bin liraya ulaştı.
 
Usta öğreticiler eşliğinde Giyim Üretim Teknolojisi Bölümü'nde okuyan gönüllü öğrencinin yanı sıra halk eğitimi merkezinden gelen kursiyerlerin katılımıyla üretilen ürünler, kentteki ihracatçı firmalar aracılığıyla yurt dışına gönderilmeye başlandı.
 
Okulda çanta, maske, aşı kıyafetleri, bebek setlerine uygun banyo kıyafetleri olmak üzere havlu, bornoz ve kundak gibi ürünler üretiliyor. Fabrika mantığıyla çalışan atölye, üretici firma ve büyük fabrikalara tedarikçilik yapıyor. Üretilen ürünlerin yaklaşık 10 ülkeye ihracatı gerçekleştiriliyor. 
 
Çanta ve maske üreten öğrenciler de üretim faaliyetlerinden gelir elde ediyor.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.