MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI 2021 YILI BÜTÇESİ TBMM GENEL KURULUNDA KABUL EDİLDİ  
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI 2021 YILI BÜTÇESİ TBMM GENEL KURULUNDA KABUL EDİLDİ

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI 2021 YILI BÜTÇESİ TBMM GENEL KURULUNDA KABUL EDİLDİ

TBMM Genel Kurulunda, Millî Eğitim Bakanlığı 2021 yılı bütçesi kabul edildi.

2021 Yılı Merkezî Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2019 Yılı Merkezî Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi'nin 6. tur görüşmelerinde, Millî Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, Yükseköğretim Kalite Kurulu ile 127 üniversitenin 2021 yılı bütçeleri kabul edildi.
 
Toplumun tüm kesimlerini içine alan örgün ve yaygın eğitim ile öğretim hizmetlerini yürütebilmek için bütçeden eğitime 211 milyar 993 milyon 156 bin lira ayrıldı. Bu rakam, 2021 yılı merkezî yönetim bütçesinin yüzde 15,7'sini oluşturdu. 
 
2021 Program Bütçesi'nde 67 performans göstergesi ile programların yıllık belirlenen ölçülebilir hedeflerle takip edileceğini vurgulayan Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Tekli eğitime geçiş ve okul öncesi eğitim hedefimiz, uzaktan eğitim, okullardaki deprem güçlendirme faaliyetleri ve meslek liselerinin atölye altyapısı gibi özel önem verdiğimiz alanlar için Millî Eğitim Bakanlığı yatırım bütçesini 5,8 milyar liradan yüzde 94 artırarak 11,3 milyar liraya çıkartıyoruz." dedi.
 
Eğitimin, yarınları şekillendiren çok mühim bir unsur olduğunu belirten Selçuk, "Hükûmetimiz bu bilinçle hareket etmekte, eğitim alanına yönelik yatırımlarını bilimsel ve pedagojik gerekçelerle sürdürmektedir. Millî Eğitim Bakanı olarak şahsım, eğitim camiamız ve milletimiz adına, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere bu sürece katkısı olan ve bize destek veren herkese teşekkür ediyorum. Eğitimin ortak memleket meselesi olarak kabul edilmesi ve sürdürülmesinin önemli olduğunu ifade etmek isterim. Verdiğiniz destek için tekrar teşekkür ediyorum. Bütçemizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.