ORTAÖĞRETİMDE OKULLAŞMA ORANI "EĞİTİMLE YENİDEN BULUŞMA" PROJESİYLE 1 AY İÇİNDE YÜZDE 95'TEN YÜZDE 97'YE YÜKSELDİ  
ORTAÖĞRETİMDE OKULLAŞMA ORANI

ORTAÖĞRETİMDE OKULLAŞMA ORANI "EĞİTİMLE YENİDEN BULUŞMA" PROJESİYLE 1 AY İÇİNDE YÜZDE 95'TEN YÜZDE 97'YE YÜKSELDİ

"Eğitimle Yeniden Buluşma" projesi kapsamındaki üçüncü değerlendirme toplantısı, Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in başkanlığında gerçekleşti.

Gölbaşı Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Otelinde düzenlenen "Eğitimle Yeniden Buluşma" projesinin üçüncü toplantısına Afyonkarahisar, Aksaray, Aydın, Bitlis, Erzurum, Kayseri, Kocaeli, Manisa, Siirt ve Yozgat il ve ilçe millî eğitim müdürleri ile Bakanlık yöneticileri katıldı.
 
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Eğitimle Yeniden Buluşma" projesiyle eğitim sistemine devam etmeyen yaklaşık 280 bin öğrencinin takip edilerek eğitime dâhil edilmesinin çok kritik olduğunun altını çizdi ve okula devam etmeyen öğrenci sayısının giderek azaldığını ifade etti.
 
Süreci sahiplenen tüm yöneticilere teşekkür eden Bakan Özer, "Eğitimle Yeniden Buluşma" projesiyle ortaöğretimdeki okullaşma oranlarının bir ay içinde yüzde 95'ten yüzde 97'ye yükseldiğini açıkladı.
 
Lise çağında çocuğu olan velilere örgün öğretim, açık öğretim ve mesleki eğitim merkezi seçenekleri konusunda bilgi verilerek kendileri için en uygun buldukları sisteme çocuklarının dâhil olmalarının sağlandığını ifade eden Bakan Özer, toplantıya katılan il ve ilçe yöneticileriyle okul öncesindeki öğrencilere yemek verilmesi konusunu da ele aldı.
 
6 Şubat'ta ikinci dönemin başlamasıyla tüm Türkiye'de hayata geçecek projenin organizasyonu ile ilgili sahadan bilgi alan Bakan Özer, problem olmadan süreci yönetmek için olağanüstü gayret sarf ettiklerini söyledi.
 
Bakan Özer, şubat ayına kadar tüm köy okullarının açılacağını da yineledi.
 
İl ve ilçe millî eğitim müdürleri ise kendi bölgelerinde Millî Eğitim Bakanlığının uygulamalarına ilişkin veli, öğrenci ve öğretmenlerden aldıkları geri bildirimleri paylaştılar. Yöneticiler; yardımcı kaynakların ücretsiz verilmesi, kapalı köy okullarının yeniden eğitime kazandırılması, öğrencilere verilen ücretsiz yemek uygulamasının kapsamının genişletilmesi gibi konularda hem öğrenci hem de velilerin büyük memnuniyet ifade ettiklerini aktardılar. Okul yöneticilerinin de bütçelerin doğrudan gönderilmesi uygulamasını çok olumlu karşıladıklarını belirttiler.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.